Νύχτες Πρεμιέρας 2013: Τίποτα Κακό δεν θα Συμβεί και Προσοχή Στο Κενό Μεταξύ Συρμού και Αποβάθρας

Γράφει ο Δημήτρης Βαρελάς Tore Tanzt/Τίποτα Κακό δεν θα Συμβεί Ο Tore βαφτίζεται και πλέον είναι και επίσημα ένας Jesus Freak. Ζει σε κοινόβιο με άλλους νέους punk-Χριστιανούς περιμένοντας...

Γράφει ο Δημήτρης Βαρελάς

Tore Tanzt/Τίποτα Κακό δεν θα Συμβεί

Ο Tore βαφτίζεται και πλέον είναι και επίσημα ένας Jesus Freak. Ζει σε κοινόβιο με άλλους νέους punk-Χριστιανούς περιμένοντας τη φωνή του Θεού να του δείξει τα επόμενα βήματά του. Αυτό έρχεται με τη μορφή μιας δυσλειτουργικής οικογένειας που θα τον φιλοξενήσει, αλλά μέρα με τη μέρα θα συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο “πατέρας” Benno θα βρει ένα ακόμα άτομο να εξουσιάζει και τα πάντα οδηγούνται αργά και βασανιστικά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στα άκρα.

Η ταινία είναι άγρια και σκληρή. Χωρίζεται σε τρία κομμάτια (Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα) και αποτελεί μια γνήσια ματιά στα εφηβικά ερωτηματικά, προσκολλείται περισσότερο από ότι ίσως θα έπρεπε στις θρησκευτικές παραβολές και αναζητήσεις. Ο Tore ψάχνοντας απεγνωσμένα για ένα ανώτερο νόημα και σκοπό υπομένει καρτερικά όλο και περισσότερες ακρότητες. Οι σοσιολογικές προεκτάσεις είναι όντως επίκαιρες και το πιο συγκλονιστικό στοιχείο είναι πως η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Το τελευταίο κομμάτι και το προβλέψιμο φινάλε για κάποιο λόγο δεν απογειώνει το όλο εγχείρημα. (3*/5)

Stand Clear of the Closing Doors/Προσοχή Στο Κενό Μεταξύ Συρμού και Αποβάθρας

Μια ταινία που μοιράζετε στα δύο: τον χαμένο 13χρονο Ricky που έχει σύνδρομο aspergers και τα τρία υπόλοιπα μέλη της μεξικάνικης δυσλειτουργικής οικογένειας του. Ο Ricky ακολουθόντας κόκκινους δράκους θα περιπλανηθεί για μέρες στο δαιδαλώδες δίκτυο του metro της Νέας Υόρκης και οι υπόλοιποι θα πρέπει με υπομονή να βρουν τρόπους να τον ψάξουν τη στιγμή που στη περιοχή πλησιάζει μεγάλος τυφώνας.

Η απόλυτα ρεαλιστική απεικόνιση της μετρόπολης και των χιλιάδων διαφορετικών χαρακτήρων και ιστοριών που παρελαύνουν τριγύρω από τον πρωταγωνιστή απορροφούν. Ο σχολιασμός στην πλήρη αδιαφορία για τον πλησίον μας παραμένει στα ρηχά νερά. Η Sandy που έρχεται κάνει τον κόσμο να ασχολείται όλο και περισσότερο με τα προσωπικά του προβλήματα και δυσκολίες. Καλή προσπάθεια, αλλά συνολικά λείπει το κάτι παραπάνω σεναριακά για να σπρώξει την ταινία σε ανώτερο επίπεδο. (2,5*/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ