Νύχτες Πρεμιέρας: Αποκαλυπτήρια για 4 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

2807AFISSA_NYXTES_A4_ESPAΠριν περίπου ένα μήνα, σας ενημερώσαμε για τις πρώτες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του αγαπημένου αθηναϊκού φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας». Επρόκειτο για τα “10.000 Κm” του Carlos Marques-Marcet, μια ιστορία αγάπης με…χιλιομετρικά εμπόδια, καθώς και το “΄71″ του Yann Demange, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ του Βερολίνου και πραγματεύεται την ιστορία ενός στρατιώτη που εγκαταλείπεται κατά λάθος από την μονάδα του, έπειτα από μια μια εξέγερση στους δρόμους του Belfast, στο 1971.

Τώρα, ήρθε η στιγμή για άλλους 4 τίτλους του διαγωνιστικού τμήματος να μας αποκαλυφθούν, κάθε μία με τις δικές της, ξεχωριστές περγαμηνές.

Οχυρό Τίλντεν(Fort Tilden): Με το μεγάλο βραβείο του SXSW -αλλά και το αντίστοιχο του Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών της Βοστώνης- η κωμωδία των Sarah-Violet Bliss και Charles Rogers αφορά δύο νευρωτικές αμερικανίδες που για το οποίο ανυπομονούν είναι η παραλία στην οποία τους περιμένουν τα αγόρια τους και πολλά ναρκωτικά. Κάτι σαν το Spring Breakers με χίπστερς ακούγεται.

Στο Σκοτάδι(Blind): Έχουμε ένα ακόμη λόγο να περιμένουμε το «Blind», εκτός από τα πολλά βραβεία της ταινίας σε Sundance, Βερολίνο και στα νορβηγικά Amanda Awards. Η φωτογραφία υπογράφεται από τον Θύμιο Μπακατάκη του «Κυνόδοντα», ενώ θα έχει και διανομή στη χώρα μας από τη Strada. Πέραν του εγχώριου αυτού ενδιαφέροντος, το φιλμ μοιάζει εξαιρετικά υποσχόμενο, έχοντας ως κεντρικό άξονα την Ίνγκριντ, μία νεαρή κοπέλα που χάνει την όραση της και, γυρίζοντας στο σπίτι, αντιμετωπίζει τους εσωτερικούς της δαίμονες.

Συ Ότι Πράος και Αγαπητός Ει(Thou Wast Mild and Lovely): H Josephine Baker υπογράφει αυτό το «πιο ανεξάρτητο δεν πάει» φιλμ, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον πολυγραφότατο Joe Swanberg, ηγέτη του νέου indie αμερικανικού κινηματογράφου.

Βρώμικα Χέρια(Manos Sucias): Σε παρόμοιο μοτίβο με το περσινό «Fruitvale Station»(από την άποψη του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και του αντίκτυπου του ντεμπούτου), το «Βρώμικα Χέρια» καταπιάνεται με την κατάσταση με τα ναρκωτικά στην Κολομβία και δύο απεγνωσμένους ανθρώπους που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να τα μεταφέρουν μέσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αναμένεται «εκρηκτικό» το ντεμπούτο του Josef Wladyka .

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ