Ο Jude Law είναι ακτιβιστής

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου οι υποστηρικτές της Greenpeace απ’ όλο τον κόσμο (και από την Ελλάδα) διαδήλωσαν υπέρ την απελευθέρωσης των ακτιβιστών της οργάνωσης που κρατούνται στη Ρωσία. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο Jude Law, που βρέθηκε έξω από την ρώσικη πρεσβεία στο Λονδίνο μαζί με τον πρωταγωνιστή του Downtown Abbey, Jim Carter και τη γυναίκα του, τη μεγάλη ηθοποιό Imelda Staunton που γνωρίζουμε από το ρόλο της στις ταινίες του Harry Potter και το Vera Drake του Mike Leigh.

Οι δημοφιλείς ηθοποιοί μαζί με πολλούς άλλους ακτιβιστές και εθελοντές ζήτησαν την απελευθέρωση των 30 ακτιβιστών της Greenpeace που κρατούνται από τις Ρώσικες αρχές για μια ειρηνική μη βίαιη δράση που έκαναν στην κρατική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου της Gazprom. Αυτή τη στιγμή οι ακτιβιστές κατηγορούνται για πειρατεία και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με 15 χρόνια φυλάκισης.

Ο πρωταγωνιστής του επερχόμενου The Grand Budapest Hotel και του Dom Hemingway δήλωσε «Απλά προσθέτω το πρόσωπο και το σώμα μου σ’ αυτή τη μάζα υποστήριξης (των 30 ακτιβιστών)». Για τον προσωπικό του φίλο Frank Hewetson, που είναι ανάμεσα στου συλληφθέντες είπε «Φυσικά ανησυχώ για τον Frank γιατί νοιάζομαι για αυτόν και την οικογένεια του αλλά ξέρω ότι έχει πολλές αντοχές».

Στην ειρηνική διαδήλωση συμμετείχαν επίσης ο τραγουδιστής των Blur, Damon Albarn, η σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood και ο Paul Simonon των The Clash.

Είναι πολύ σημαντικό και ιδιαιτέρως ευχάριστό να βλέπεις διάσημους ανθρώπους να έχουν ευαισθησίες πάνω σε τέτοια ζητήματα. Όχι μόνο γιατί αναδεικνύουν με την αναγνωρισιμότητα τους ζήτημα, αλλά και γιατί αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλά ηθοποιοί ή τραγουδιστές ή σχεδιαστές αλλά καλλιτέχνες με πολιτική θέση και άποψη πάνω σε καίρια ζητήματα που προκύπτουν και εν δυνάμει πρότυπα σε μια γενιά που έχει βαρεθεί την Kim Kardashian και την Paris Hilton.

Υπογράψτε για την απελευθέρωση των ακτιβιστών

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ