Ο Καλόσαυρος – The Good Dinosaur (2015)

Από τα animation που κανείς δεν θα θυμάται σε λίγο καιρό

 ★½☆☆☆ 

Σκηνοθεσία: Peter Sohn
Σενάριο: Enrico Casarosa, Bob Peterson
Πρωταγωνιστούν: Raymond Ochoa, Jeffrey Wright, Steve Zahn
Διάρκεια: 100
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Feelgood

The_Good_Dinosaur_Promo_Art_03Ο Arlo είναι το μικρότερο, μικρόσωμο και πιο αδύναμο δεινοσαυράκι μιας οικογένειας δεινοσαύρων που κατοικούν σε μια κοιλάδα και φροντίζουν τα καλαμπόκια τους για να έχουν τροφή για όλο το χρόνο. Τόσο ο Buck, όσο και η Libby, τα μεγαλύτερα του αδέλφια αποδεικνύουν την προσφορά τους καθημερινά έχοντας κατορθώσει να κερδίσουν τα εύσημα των γονιών τους. Ο Arlo όμως όχι μόνο δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά, αλλά αποκτά και φιλίες με ένα περίεργο αρπακτικό που τους κλέβει τις προμήθειες: έναν άνθρωπό!

Η καινούργια ταινία της Pixar δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τα αριστουργήματα του παρελθόντος. Από τις λίγες φορές που όσοι αποκαλούν τις animation ταινές “παιδικά” έχουν δίκιο… τουλάχιστον ως επιθετικό προσδιορισμό. Η ιστορία είναι τόσο απλοϊκή και χιλιοειπωμένη που ακόμα και τα παιδιά που θα την παρακολουθήσουν δεν πρόκειται να ενθουσιαστούν, με έμφαση στην οικογένεια, τη διαφορετικότητα και την πορεία που χρειάζεται να ακολουθήσει ο καθένας για να βρει τον πραγματικό του εαυτό. Οι αστείες στιγμές είναι ελάχιστες, αν και για το χιούμορ δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι καθώς παρακολουθήσαμε την ταινία μεταγλωττισμένη στα ελληνικά…

Το μεγαλύτερο ατού της ταινίες είναι τα οπτικά εφέ που είναι πραγματικά εξαιρετικά! Μερικές φορές νιώθεις πως η ταινία πραγματοποιήθηκε για να τεστάρουν το σημείο που έχουν φτάσει. Η φύση, το νερό, η λάσπη είναι καλύτερα από ποτέ. Ολόκληρα τα background είναι εντυπωσιακά, παρόλο που οι δεινόσαυροι και τα υπόλοιπα ζώα δεν φαντάζουν το ίδιο ξεχωριστά. Είναι κρίμα όμως που φαίνεται πως η ταινία και η ιστορία προσαρμόζονται και υπηρετούν το οπτικό κομμάτι, αντί για το αντίθετο. Καλοπροαίρετο αλλά δυστυχώς από τα animation που κανείς δεν θα θυμάται σε λίγο καιρό.

Δημήτρης Βαρελάς

...μικρός έπεσε στη χύτρα με τις ταινίες... έκτοτε καμία θέληση εξόδου...
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ