Ο Michel Hazanavicius διασκευάζει παλιό καλό αμερικάνικό σινεμά

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Michel HazanaviciusΑπό τα τέλη Αυγούστου έχει ξεκινήσει ο Michel Hazanavicius να γυρίζει τη νέα του ταινία. Ο βραβευμένος με Oscar, Bafta, Cesar και πολλά άλλα βραβεία σκηνοθέτης και σεναριογράφος του The Artist, διασκευάζει το αμερικάνικό πολεμικό δράμα του 1948, The Search.

Τα γυρίσματα της ταινία για την οποία έχει γράψει και το σενάριο γίνονται μέσα σε απόλυτη μυστικότητα και ξεκίνησα από τη Γεωργία και θα συνεχιστούν στο Παρίσι. Πρωταγωνίστρια της ταινίας του δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την πανέμορφη και ταλαντούχα γυναίκα του και πρωταγωνίστρια στα The artist και Le Passe, Bérénice Bejo. Την διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει και πάλι ο σταθερός του συνεργάτης Guillaume Schiffman.

Η διασκευασμένη πλέον υπόθεση έχει να κάνει μια εργαζόμενη μια μη κυβερνητικής οργάνωσης που έχει μια αποστολή στη Δημοκρατία της Τσετσενίας. Τίποτα παραπάνω δεν έχει γίνει γνωστό αλλά αν λάβουμε υπόψη το σενάριο της κλασσικής ταινίας του Fred Zinnemann, μάλλον θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα (με την καλή έννοια).

Πάντως πρέπει να πούμε ότι αναμένουμε εναγωνίως το συγκεκριμένο project για να αποφασίσουμε αν ο Hazanavicius ήρθε για να μείνει ή αν απλά η καλλιτεχνική επιτυχία του Artist ήταν συγκυριακή. Του αναγνωρίζουμε πάντως το θάρρος να καταπιαστεί με μια τόσο σημαντική ταινία για το παγκόσμιο σινεμά.

 Δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας του 1948

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ