Ο Polanski επιστρέφει πιο…Polanski

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

Polanski είναι από τους σκηνοθέτες που συνήθως σε απασχολούν με μια ταινία τους αφού αυτή κυκλοφορήσει. Πλην μιας μαύρης ιστορίας που τον εξόρισε από το Χόλυγουντ και την Αμερική γενικότερα, μας έχει δώσει μονάχα τις ταινίες του για να ασχοληθούμε, μεταξύ των πιο πρόσφατων τα εκπληκτικά Ο Πιανίστας και The Ghost Writer, αλλά και το μέτριο Θεός της Σφαγής.

Σήμερα μας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη ταινία, επιμένοντας στην θεατρική κωμωδία, κλειστών χώρων, με ελάχιστο αριθμό ηθοποιών. Μόλις δύο χαρακτήρες θα δούμε στην οθόνη, σε όλο το έργο, την Emmanuelle Seignier-σύζυγο του Polanski- και τον Mathieu Amalric στο γαλλόφωνο Venus in Fur, μια ταινία φτιαγμένη μόνο και μόνο για να συνεργαστεί με τη σύζυγο του.

Η ιστορία του Venus in Fur μιλά για την ιδιαίτερη σχέση ενός σκηνοθέτη, με μια ηθοποιό, η οποία για να αποδείξει ότι είναι η τέλεια για έναν ρόλο, θα υποταχθεί στις S&M διαθέσεις του. Όλα αυτά, διανθισμένα με έντονο μαύρο χιούμορ, το οποίο διαπερνά το τρέιλερ, σε μια ταινία που αν μη τι άλλο υπόσχεται να είναι πιο πολανσκική. Δείτε το τρέιλερ

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ