Ο Seth Rogen υπερασπίζεται το Interview απέναντι στις κατηγορίες για το χακάρισμα της Sony

Η ταινία είναι πολύ χαζή και δεν είχε σκοπό να είναι αμφιλεγόμενη με κανένα τρόπο

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του The Interview υπερασπίστηκε την επιλογή του να παρωδήσει τον δικτάτορα της Βορείου Κορέας, Kim Jong-un στη τελευταία του κωμωδία που θεωρείται υπεύθυνη για το καταστροφικό χακάρισμα της Sony.

Ο διάσημος ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού ABC την περασμένη Δευτέρα και δήλωσε ότι δεν περίμενε την έκθεση της ταινίας από τον τύπο ως αποκλειστική υπεύθυνη για την επίθεση που έγινε στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρίας Sony Film.

“Η ταινία είναι πολύ χαζή και δεν είχε σκοπό να είναι αμφιλεγόμενη με κανένα τρόπο” συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο διπλωμάτης της Βορείου Κορέας, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση που μπορεί να έχει η επίθεση με την ταινία του Rogen.

Πάντως τα email που δημοσιοποιήθηκαν από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση, τους Guardians of Peace, αποδεικνύουν ότι υπήρχε συζήτηση εντός της εταιρίας για το πόσο έντονα θα προβληθεί το θέμα της ταινίας και αν θα προκαλούσε συζητήσεις και αντιδράσεις. Μάλιστα ο Rogen είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικτυακή συνομιλία και ενώ στην αρχή είχε εκφράσεις τις αντιθέσεις του, στο τέλος συμμορφώθηκε.

Παράλληλα η ομάδα των χάκερ που ευθύνεται για την επίθεση, έβγαλε μια αρκετά τρομακτική ανακοίνωση που αφορούσε την ταινία. Συγκεκριμένα γράφει σε προκήρυξη της: “Ο κόσμος θα γεμίσει φόβο. Θυμάστε την 11η Σεπτεμβρίου του 2011. Σας συστήνουμε να μείνετε μακριά από τα μέρη που θα πάιζουν την ταινία αυτές τις μέρες”

Όλα αυτά ακούγονται ιδιαίτερα δυσοίωνα τόσο για την πορεία της ταινίας στους κινηματογράφους, όσο και για τη ίδια τη Sony Film. Ας ελπίσουμε οι Guardians of Peace να μην προβούν σε παραπάνω τρομοκρατικές επιθέσεις γιατί αυτό ενδεχομένως να σημάνει μια νέα εποχή λογοκρισίας στον αμερικάνικο κινηματογράφο, ακόμα και σε φαινομενικά εύπεπτες ταινίες όπως αυτή του Rogen.

Εμείς πάντως επειδή εκτιμούμε τον Rogen για το κωμικό του ταλέντο ανυπομονούμε να δούμε την ταινία λαμβάνοντας πάντα υπόψη την ελαφρά σάτιρα που δεν είχε ποτέ σκοπό να πάρει τέτοιες διαστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα για το χακάρισμα της Sony Film 

Δείτε το τρέιλερ του The Interview

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ