Ο Soderbergh μεταφερει στο σινεμα τα Panama Papers

Ως παραγωγός ή και σκηνοθέτης

Η υπόθεση των Panama Papers από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα ήταν μαθηματικά βέβαιο πως δε θα αργούσε η κινηματογραφική της μεταφορά. Ο τρόπος που διεξήχθη η έρευνα, αλλά και το οικονομικοπολιτικό αντίκτυπό της, θύμιζαν ένα συνδυασμό «The Big Short» και «Spotlight».

O Steven Soderbergh ευτυχώς δεν αποσύρθηκε ποτέ, και θα βρίσκεται στη θέση του παραγωγού της ταινίας ενώ ίσως σκηνοθετήσει επίσης. Συμπαραγωγοί του θα είναι οι Lawrence Grey και Michael Sugar. Το σενάριο θα γράψει ο συνεργάτης του Scott Z. Burns, με τον οποίο έχουν δουλέψει στις ταινίες: «Contagion», «The Informant!» και «Side Effects».

Η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο «The Secrecy World» του Jake Bernstein, δημοσιογράφου που βοήθησε στην αποκάλυψη των 11 εκατομμυρίων αρχείων που έγιναν γνωστά ως Panama Papers. Επισήμως, δημοσιοποιήθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων εξηγώντας λεπτομερώς με ποιο τρόπο η παγκόσμια οικονομική ελίτ χρησιμοποιούσε τη νομική εταιρία Mossack Fonseca του Παναμά για να αποφεύγει τον έλεγχο και τους φόρους. Στο βιβλίο θα υπάρχουν επιπρόσθετες λεπτομέρειες για τον τρόπο που μεγάλες τράπεζες κρατούν κρυφές τις παράνομες δράσεις τους, το ρόλο των αμερικάνικων εταιριών και των πολιτών σε αυτές, αλλά και πώς μια ομάδα δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο κατάφερε να διεισδύσει και να αποκαλύψει την ιστορία.

O Soderbergh έχει επίσης στα σκαριά την ταινία «Logan Lucky».

 

 

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*