Ο Tarantino κάνει μήνυση στην ιστοσελίδα Gawker Media

...

Image: Quentin TarantinoΓράφει η Δανάη Σωπασή

Όλοι γνωρίζουμε την έκταση που πήρε το θέμα της γνωστοποίησης της επερχόμενης ταινίας The Hateful Eight του Quentin Tarantino, το βράδυ της τελετής των βραβείων για τις Χρυσές Σφαίρες. Ο εξαιρετικός σκηνοθέτης και σεναριογράφος που μας έχει χαρίσει αμέτρητες δημιουργίες, δυσαρεστήθηκε τόσο με αυτή την αποκάλυψη που έφθασε τόσο στα κοινωνικά μέσα της υφηλίου, όσο και με προσωπικά τηλεφωνήματα και επισκέψεις για την προώθηση των εκάστοτε ρόλων, που αποφάσισε να παραμερίσει το σενάριο και να το εκδώσει απλώς σε βιβλίο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί η ταινία δεν είχε γυριστεί καν και αισθάνθηκε εξαπατημένος από τους έξι ανθρώπους στους οποίους και το είχε εμπιστευθεί.

 Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο Tarantino αποφάσισε να κινηθεί νομικά και να μηνύσει την Δευτέρα το απόγευμα την δημοσιογραφική ιστοσελίδα Gawker Media, ζητώντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Tarantino δήλωσε για την Gawker Media: «η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει μετατραπεί σε μια κυνηγετική δημοσιογραφία, που έχει χτίσει το όνομα της υπερισχύοντας των άλλων και παραβιάζοντας τα δικαιώματα τους, για να εισπράξει χρήματα».

Η αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, αναφέρεται στην φανερή διακίνηση του σεναρίου για το The Hateful Eight, μέσα από ενσωματωμένο λινκ για κατέβασμα από την ιστοσελίδα Gawker Media, με την νομική ιδιότητα, όχι της παράβασης δικαιωμάτων του σκηνοθέτη, αλλά για συντελεστικό παράγοντα στην παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μέσα από μια ιστοσελίδα (AnonFiles.com) που έχει μηνυθεί για άμεση παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

 Οι άνθρωποι της ανερχόμενης ιστοσελίδας Gawker Media, σε απάντηση τους στην μήνυση αναφέρουν:

«Εμείς (Gawker Media) και το Defamer είμαστε καινούργιες ιστοσελίδες και το μόνο που θέλαμε ήταν να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με κάτι που αγαπά. Άλλωστε από όσο ξέρω, δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει κατά αυτό τον τρόπο μια καινούργια είδηση. Θα παλέψουμε για αυτό.»

Και συνεχίζουν τονίζοντας πως: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Tarantino παραθέτει πληροφορίες για τις νέες του δουλειές. Παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του στο Headline Hollywood, αλλά με δηλώσεις του για την επερχόμενη ταινία και αρκετές λεπτομέρειες ώστε να προσελκύσει την προσοχή των δημοσιογραφικών μέσων.»

Εμείς ευχόμαστε να υπάρξει αίσιο τέλος σε αυτή την μπερδεμένη ιστορία και φυσικά όλοι οι συντελεστές να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον. Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια του Tarantino, πέρα από το γεγονός πως είχαμε ήδη προετοιμαστεί για το επερχόμενο The Hateful Eight, αναμένουμε τώρα με ανυπομονησία την άλλη συγγραφική δουλειά που ετοιμάζει, όπως δήλωσε αυτές τις μέρες και φυσικά ότι άλλο σχεδιάζει, καθώς μετά το Django Unchained και το Sin City 2, έχουμε να περιμένουμε ακόμα πολλές ιστορίες.

Διαβάστε για την αντίδραση του Ταραντίνο όταν ρωτήθηκε για την βία στις ταινίες του

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ