Ο Tom Hanks ως καθηγητής Langdon και στο Inferno του Dan Brown

...

Γράφει ο Πέτρος Θεοδωρίδης

Πριν έξι χρόνια, τα βιβλία του είχαν δημιουργήσει σάλο. Ο Νταν Μπράουν, ανακινώντας γνωστικούς μύθους και παρεξηγημένες ή μη μυστικές εταιρίες, κατάφερε να ξεσηκώσει με τον Κώδικα DaVinci και τη φιλολογία γύρω από την κρυφή ζωή του Ιησού. Σύντομα, την προσοχή του κοινού τράβηξε
και το παλαιότερο έργο του, που στα αγγλικά κυκλοφόρησε ως Angels and Demons και στην Ελλάδα ως Illuminati. Έτσι, το νερό μπήκε στο αυλάκι και ακολούθησαν δυο ακριβές κινηματογραφικές παραγωγές των δύο του βιβλίων ενώ στα αρχικά της στάδια βρίσκεται και η τρίτη συνέχεια που θα βασίζεται στο αμέσως επόμενο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, το Χαμένο Σύμβολο.

Όπως τη σκηνοθετική εργολαβία για τις κινηματογραφικές αυτές μεταφορές, την ανέλαβε ο Ρον Χάουαρντ – με εξαίρεση το Χαμένο Σύμβολο όπου παραμένει ως παραγωγός – έτσι και ο Τομ Χανκς ανέλαβε ξανά το ρόλο του καθηγητή του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκντον. Πριν καλά-καλά όμως ξεκινήσει η παραγωγή του Χαμένου Συμβόλου, ανακοινώθηκε η συμμετοχή τους και στη μεταφορά του φρεσκότατου Inferno – το τέταρτο βιβλίο της σειράς – που βρίσκεται ακόμη στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων. Ανακοινώθηκε δε και η ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Δεκεμβρίου 2015.

Στο Inferno, ο καθηγητής Λάνγκντον θα κληθεί στην Ιταλία, όπου θα πρέπει να λύσει μια σειρά από γρίφους που σχετίζονται με το κλασικό έργο του Δάντη, Κόλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ