Ο Wes Anderson μιλάει για το Grand Budapest Hotel

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος Μπορεί η κινηματογραφική εβδομάδα να σημαδεύτηκε από την άφιξη στις αίθουσες του sequel των 300 που έσπασε τα ρεκόρ στο αμερικάνικό αλλά...

grandbudapest1Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Μπορεί η κινηματογραφική εβδομάδα να σημαδεύτηκε από την άφιξη στις αίθουσες του sequel των 300 που έσπασε τα ρεκόρ στο αμερικάνικό αλλά και στο εγχώριο box office αλλά η νέα ταινία του Wes Anderson, το Grand Budapest Hotel που οποία φέρει τόσο την σκηνοθετική, όσο και την σειριακή του υπογραφή, είναι αναμφισβήτητα η επιλογή της εβδομάδας. Όπως γράφουμε και στην κριτική μας για την ταινία, η ζωηρόχρωμη σκηνοθεσία, η χρήση εντυπωσιακών τεχνικών όπως το stop-motion ή τα cut-outs, καθώς και το all-star cast που συγκεντρώνει πάντα ο Anderson, καθιστούν το “The Grand Budapest Hotel” ένα υπερθέαμα.

Είτε είδατε την ταινία, είτε όχι, παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ένα featurette από τα γυρίσματα που αξίζει μόνο και μόνο για την παρουσία του Bill Murray.

Και αν θέλετε να μπείτε λίγο πιο βαθιά στο μυαλό και τις σκέψεις του αγαπημένου μας Wes Anderson, μπορείτε να παρακολουθήσετε την δωδεκάλεπτη “ακαδημαϊκή” συνέντευξη του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή του Ralph Fiennes, που μιλάνε για τη δουλειά που έκαναν στην ταινία.

Διαβάστε την κριτική του Grand Budapest Hotel

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ