Ο μετρ των θρίλερ William Friedkin αναλύει τις αγαπημένες του ταινίες

...

chi-william-friedkin-20130415-001Γράφει η Δανάη Σωπασή

Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε μεγάλα ονόματα της έβδομης τέχνης να εκφράζουν την γνώμη τους. Πέρα από την υπόθεση της εκάστοτε επερχόμενης ταινίας τους ή για τον ρόλο που υποδύονται μεμονωμένα. Μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις, είναι να μιλάς με τον σεβαστό σκηνοθέτη William Friedkin. Ακόμα και όσοι δεν είναι φανατικοί των τρομακτικών ταινιών ή των ψυχολογικών θρίλερ, γνωρίζουν σίγουρα την ταινία Εξορκιστής. Μια ταινία-σταθμός στην πορεία των θρίλερ, από την δημιουργική και ατμοσφαιρική δεκαετία του ’70, να εντυπωσιάζει μέχρι και τις μέρες μας.

Ο Friedkin, σκηνοθετώντας, έχει ασχοληθεί αρκετά με το κοινωνικό αδιέξοδο που οδηγεί τους «χαρακτήρες» του στον πόθο του φόνου. Διανύοντας τις δεκαετίες και αντικαθιστώντας την ατμόσφαιρα του φιλμ, με την αμεσότητα και την ψυχρή λογική του δολοφόνου, η – για παράδειγμα – ταινία του 2007 Killer Joe, προσφέρει το συναίσθημα του τρόμου με ένα ακόμα καταπληκτικό καστ ηθοποιών. Πέρα από το ψυχολογικό ιδεώδες, οι ταινίες και παραγωγές τηλεοπτικών σειρών του William περιείχαν και το αστυνομικό – καταδιωκτικό ιδεώδες που προσφέρει στην εποχή μας μια άλλη διάσταση στην εγκληματολογική έρευνα.

Έχοντας έναν τόσο αγαπημένο σκηνοθέτη να μιλάει για τις αγαπημένες του ταινίες, είναι πραγματική ευλογία για την ακουστική μας!

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ