Ο αμφιλεγόμενος Άνθρωπος από Ατσάλι

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

To reboot του Superman με το “Man of Steel” του Zack Snyder έχει καταφέρει να αποσπάσει πολλές διφορούμενες γνώμες, τόσο από φανς όσο και από τους κριτικούς. Πολλά είναι αυτά για τα οποία έχουν ξεσπάσει διάφορα ντιμπέιτς στο ίντερνετ, αλλά αυτό που συζητείται περισσότερο από όλα είναι το αρκετά αμφιλεγόμενό του φινάλε. Για το φινάλε της ταινίας μίλησε και ένας από τους σεναριογράφους της ταινίας, ο David S. Goyer στο EMPIRE ρίχνοντας λίγο περισσότερο φως σε αυτά που τους οδήγησαν εκεί.

Να προειδοποιήσω από τώρα πως αν δεν έχετε δει το “Man of Steel” καλό είναι να σταματήσετε να διαβάζετε το άρθρο γιατί ακολουθούν SPOILERS από το φινάλε της ταινίας.

Ο Goyer είπε πως ο παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας Christopher Nolan στην αρχή δεν είχε δεχτεί το φινάλε όπου ο Superman σκοτώνει τον Zod. «Το να σκοτώσουμε τον Zod ήταν κάτι το σημαντικό και στην αρχή ο Chris Nolan μας είπε ότι “Δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό”. Το σενάριο αρχικά έλεγε πως ο Zod τον ρουφούσε η Μαύρη Τρύπα στο Phantom Zone μαζί με τους άλλους.»

Βλέποντας όμως το φινάλε έδειχνε αρκετά απογοητευτικό και ο Goyer αναγκάστηκε να μιλήσει με άτομα που δουλεύουν στην DC για να προσπαθήσει τους πείσει να κάνουν αυτή την αλλαγή/ανατροπή. «Όταν τους ρώτησαν αν ποτέ πιστεύατε ότι ο Superman θα σκότωνε κάποιον αυτοί μου απάντησαν “Με τίποτα!” Ναι αλλά αν δεν είχε άλλη επιλογή; Αρχικά ο Chris [Nolan] δεν μας άφηνε καν να το σκεφτούμε αυτό και εμείς [Goyer και Snyder] έπρεπε να γράψουμε κάτι έτσι ώστε να τον πείσουμε να το δεχτεί. Σκέφτηκα λοιπόν αυτή την σκηνή όπου ο Zod απειλούσε να σκοτώσει μια οικογένεια. Την έγραψα, την έδωσα στον Chris και αυτός είπε “OK, με πείσατε.”»

Ο Goyer συνέχισε λέγοντας πως έπρεπε να εφεύρουμε εκ νέου τους χαρακτήρες αυτούς για την νέα γενιά για να μην μείνουν στάσιμοι και ελπίζει με όλο αυτό να επαναπροσδιόρισαν τον Superman.

Ακόμα και Snyder ήταν θετικός με όλο αυτό λέγοντας ότι όταν ο Superman σκότωσε τον Zod ήταν το σημείο που τον στιγμάτισε ως χαρακτήρα και ως ήρωα. Κατάλαβε ότι αν τον εξαγριώσει κάποιος είναι ικανός για πολύ χειρότερα πράγματα και γι’ αυτό δεν πρόκειται να σκοτώσει ξανά.

Την γνώμη μας για την ταινία την γνωρίζεις ήδη, αλλά μέσα σε όλο αυτά τα αρνητικά σχόλια κατάφερε και μπόρεσε να βρει το κοινό της και δημιούργησε ακόμα περισσότερους φανς για τον Άνθρωπο από Ατσάλι. Ακόμα και οι Kevin Smith, James Franco και ο σεναριογράφος Damon Lindelof είναι ενθουσιασμένοι με την ταινία. Ο Franco είπε συγκεκριμένα πως «το “Man of Steel” είναι υπέροχο γιατί καταφέρνει να τα κάνει όλα σωστά. Έκανα και πάλι τον Superman κουλ!» Όσο αφορά τις γνώμες των Kevin Smith και Damon Lindelof; Απλά δες τα βίντεο παρακάτω. Πάντως είναι άκρως θετικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*