Από την crystal meth στα…σενάρια. Πρωταγωνιστής στο «Trumbo» o Bryan Cranston

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

O Bryan Cranston φαίνεται πως αρέσκεται να ενσαρκώνει περσόνες που βαδίζουν προς την παρανομία. Με το εκπληκτικό Breaking Bad να φτάνει στο τέλος του, ο 57χρονος θα αφήσει στην άκρη την παράνομη διακίνηση κρυσταλλικής μεθαδόνης και θα μεταφερθεί στην -πολύ πιο ασφαλή είναι η αλήθεια- λαθραία διακίνηση…σεναρίων, για τις ανάγκες της επερχόμενης βιογραφικής ταινίας «Trumbo».

Το κεντρικό πρόσωπο του φιλμ είναι ο Dalton Trumbo, σεναριογράφος του Χόλιγουντ και μυθιστοριογράφος, ο οποίος βρέθηκε σε δυσχερή θέση το 1947, όταν αρνήθηκε να καταθέσει στην Επιτροπή Αντι-Αμερικανικών Ενεργειών που ερευνούσε τις επιρροές του κομμουνισμού στον κινηματογράφο. Το αποτέλεσμα ήταν να τοποθετηθεί στη μαύρη λίστα, ώστε να του απαγορευτεί να ξαναδουλέψει στο Χόλιγουντ. Ο Trumbo δεν πτοήθηκε στο ελάχιστο, μεταφέρθηκε στο Μεξικό και συνέχισε απρόσκοπτα να γράφει σενάρια, είτε χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Robert Rich, είτε βάζοντας «μπροστινούς» άλλους σεναριογράφους. Όχι μόνο πέτυχε το κόλπο του, αλλά κατάφερε να κερδίσει και 2 Όσκαρ, για το «The Brave One»(χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο) και το «Roman Holiday»(το οποίο του απονεμήθηκε μετά θάνατον, αφού είχε ως «μπροστινό» τον Ian McLellan Hunter).

H περίοδος εκείνη προσφέρεται για δυνατό δράμα, και ο Cranston φαίνεται κάτι παραπάνω από ιδανικός για να ενσαρκώσει μία τέτοια προσωπικότητα, οπότε περιμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη των γυρισμάτων, που θα πραγματοποιηθεί το 2014. Στη σκηνοθεσία, θα βρίσκεται ο Jay Roach(Meet the Parents), ενώ το σενάριο υπογράφει ο John McNamara.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*