Ο Γιάννης Οικονομίδης στα μικρόφωνα των Reel Tunes

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr Με αφορμή την καινούρια του ταινία, «Το Μικρό Ψάρι», o Γιάννης Οικονομίδης θα βρεθεί στο στούντιο του Radio Reboot στην...

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

giannis-oikonomidisΜε αφορμή την καινούρια του ταινία, «Το Μικρό Ψάρι», o Γιάννης Οικονομίδης θα βρεθεί στο στούντιο του Radio Reboot στην εκπομπή Reel Tunes, για να μας μιλήσει για την νέα του ταινία, την μέχρι σήμερα πορεία του στον ελληνικό κινηματογράφο, τα μελλοντικά του σχέδια και άλλα πολλά.  Σάββατο, 14:00-16:00 μόνο στο στούντιο του Radio Reboot!

Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε το 1967 στην Λεμεσό της Κύπρου, αποφασίζοντας να μεταβεί αργότερα στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει νομικά, εγκαταλείποντας όμως σύντομα τις σπουδές του, προκειμένου να ακολουθήσει την κινηματογραφική κατεύθυνση στην σχολή του Χατζίκου.

Έχει σκηνοθετήσει πολλές μικρού μήκους ταινίες, όπως τις «Σταδιακή Βελτίωση του Καιρού» και «Μόνο μυρίζοντας γιασεμί», καθώς και το ντοκιμαντέρ «Η Ζωή που θα’ θελες».

Το 2002 σκηνοθετεί την πρώτη του, μεγάλου μήκους ταινία, «Σπιρτόκουτο», η οποία διακρίνεται με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, στο 44ο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, ενώ η δεύτερη ταινία του, «Ψυχή στο Στόμα», κέρδισε το βραβείο Καλύτερης ελληνικής ταινίας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας παράλληλα στην εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών.

Οι ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη χαρακτηρίζονται από μια έντονη, στα όρια εξωθημένη κοινωνική κριτική, που εκφράζεται μέσα από τα διαφορετικά είδη βίας-λεκτική, ψυχολογική, σωματική-δημιουργώντας έναν ασφυκτικά ‘κλειστοφοβικό’ κόσμο, με ήρωες-έρμαια των επιλογών τους και των κυριάρχων κοινωνικών νορμών.

Μετά και τον «Μαχαιροβγάλτη» του 2010, το οποίο κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2011, καθώς και το βραβείο Σεναρίου, ο Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει με το, υποψήφιο για Χρυσή Άρκτο, «Το Μικρό Ψάρι», μια ταινία για την αξία της τιμής και το ξεπλήρωμα των παλιών χρωστούμενων…

“Το Μικρό Ψάρι” κυκλοφορείς στις αίθουσες, από τις 27 Μαρτίου.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ