Ο Godzilla επιστρέφει στο γνώριμο ιαπωνικό κινηματογραφικό έδαφος

Η εταιρεία Toho αντεπιτίθεται.

Έπειτα από την την τελευταία αμερικανική κινηματογραφική μεταφορά του Godzilla αυτό το καλοκαίρι, η οποία και παραδόξως συνάντησε τεράστια εμπορική επιτυχία, η πρωτότυπη Ιαπωνική εταιρία παραγωγής  “Toho Co. Ltd”, μέσα από την οποία γεννήθηκε ο κινηματογραφικός αυτός θρύλος, ετοιμάζεται να φέρει πίσω την ραδιενεργό σαύρα, στην δική της εκ νέου εκδοχή του Godzilla. Τόσο το Variety όσο και το THR, αναφέρουν την σχετική ανακοίνωση της Toho, η οποία με την απόφαση της να ξεκινήσει τα γυρίσματα του φιλμ αυτό το καλοκαίρι, στοχεύει σε μια πρεμιέρα μέσα στο 2016. Η τελευταία ταινία του ιαπωνικού στούντιο με θέμα τη διάσημη σαύρα, ήταν το “Godzilla: Final Wars” του 2004, προς τιμήν της 50ης επετείου από την δημιουργία του αιμοβόρου τέρατος.

Ενώ προς στιγμήν δεν έχει συνδεθεί το όνομα κάποιου σκηνοθέτη η ηθοποιού με την νέα ταινία, η Toho φανερώνει ωστόσο από τώρα τις προθέσεις της  για το buget της ταινίας, αφού στοχεύει σε ένα project περιορισμένου προϋπολογισμού. Το στούντιο έχει ήδη ξεκινήσει το επονομαζόμενο “Στρατηγικό Συνέδριο του Godzilla”aka “Godzi-Con”, όπου και πρόκειται για μια ομάδα σκηνοθετών και στελεχών του στούντιο, της οποίας στόχος είναι η εκ νέου εισαγωγή του fraschise στο κινηματογραφικό στερέωμα, έχοντας προφανώς ως αφετηρία την νέα αυτή ταινία. “ Ήρθε η ώρα να δημιουργήσω, μια ταινία η οποία δεν θα χαθεί μέσα στο Hollywood”, δήλωσε ο βετεράνος παραγωγός Taichi Ueda, επιβεβαιώνοντας το περιορισμένο προϋπολογισμό της ταινίας, σε σχέση πάντα με το ποσό των $200.000.000 της τελευταίας κινηματογραφικής παρουσίας του τέρατος νωρίτερα μέσα στο χρόνο. Η Toho με την νέα ταινία του Godzilla ευελπιστεί στη αναδημιουργία ενός χαρακτήρα, όπου εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020, θα εκπροσωπήσει την Ιαπωνία. Και θα αγαπηθεί από τον κόσμο.

Η διάσημη και αγαπημένη περσόνα του Godzilla, έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής σε 29 φιλμ κάτω από την φροντίδα της Toho, με την πρώτη του εμφάνιση να μας μεταφέρει πίσω στο 1954, με το “Gojira” του Ishiro Honda. Για τους υπευθύνους της Toho, μετά την επιτυχία της αμερικανικής έκδοσης του τρέχοντος έτους, η χρονική αυτή στιγμή δεν μπορεί παρά να θεωρείται η καταλληλότερη για το λανσάρισμα της δικής τους έκδοσης, αφού ένα μπόνους ακόμα αποτελεί και η σύμβαση που έχουν με τα αμερικανικά στούντιο, όπου ευτυχώς δεν τους εξαναγκάζει μονάχα σε εγχώριες εκδόσεις του franschise.

Όσον αφορά το πρόσφατο αμερικανικό reboot του franschise, ο Gareth Edward έχει δεσμευτεί για την σκηνοθεσία του sequel, ενώ η παραγωγή επιβεβαιώνει πως θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Rodan, Mothra και Ghidorah, αφού ο Godzilla και όλοι του οι εχθροί είναι έτοιμοι να ξυπνήσουν ξανά από τον κινηματογραφικό τους λήθαργο.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ