Ο Linklater σκέφτεται το sequel του Dazed and Confused…και ψάχνει για χρήματα

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Richard Linklater βρίσκεται αναμφίβολα σε εξαιρετικό φεγγάρι. Το Before Midnight(κάνει πρεμιέρα την τρίτη στην έναρξη του φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου της Αθήνας) έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές από σύσσωμο τον ξένο τύπο και πλέον όλοι ασχολούνται με το επόμενο βήμα του Αμερικανού.

Έτσι, ήρθε στο προσκήνιο το σχέδιο του για sequel στην ταινία του Dazed & Confused, ένα φιλμ-σταθμό της δεκαετίας του ’90. Κουρασμένος -όπως δηλώνει- από τις πολύ προσωπικές δύο τελευταίες του ταινίες, πιστεύει πως ήρθε η στιγμή να δουλέψει εκ νέου με ensemble καστ, και τι καλύτερη ευκαιρία για να το πραγματοποιήσει από τη συνέχεια του σπουδαίου χιτ του 1993 που έδειχνε τη ζωή των μαθητών την τελευταία μέρα του σχολείου εν έτει 1976. Η ιδέα δεν είναι καινούργια, καθώς ο Linklater είχε αναφερθεί ξανά στο πρότζεκτ αυτό το 2010, ονοματίζοντας το μάλιστα, «That’s What I’m Talking About», με την υπόθεση να διαδραματίζεται σε κολέγιο το 1980 και δηλώνοντας πως θα ήθελε και πάλι τον Μάθιου Μακ Κόναχι στο ρόλο του γυναικά Wooderson.

Παρά το πλούσιο ιστορικό του ως σκηνοθέτης, ο 52χρονος Linklater, δήλωσε πως μόνο με το όνομα του στην παραγωγή «δεν πετυχαίνεις τίποτα» όσον αφορά τη χρηματοδότηση, ενώ ανέφερε πως η απουσία πολλών σταρ στο ηλικιακό γκρουπ που ψάχνει αποτελεί άλλο ένα αγκάθι στην προσπάθεια του. Ερωτηματικά προκαλεί επίσης, το γεγονός πως δεν αναφέρεται καθόλου ο τίτλος «That’s What I’m Talking About», αφήνοντας μας στο σκοτάδι για το κατά πόσο απορρίφθηκε ή  ισχύει ακόμη.

Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου πρότζεκτ του, ο Linklater ίσως να πρέπει να ακολουθήσει τη μόδα που λέγεται Kickstarter. Με την πορεία που αναμένεται να έχει το «Before Midnight» πάντως, δε νομίζουμε να το χρειαστεί.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*