Ο Tom Clancy μας «άφησε», όχι όμως και το έργο του

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

O θάνατος του σπουδαίου Tom Clancy 2 ημέρες πριν, άφησε «φτωχότερο» τον λογοτεχνικό κόσμο, αλλά και τον κινηματογραφικό, καθώς αρκετά μυθιστορήματα του Αμερικανού είχαν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Μόλις ένα μήνα πριν, είχαμε κι άλλο ένα ανάλογο «χτύπημα» της μοίρας με το θάνατο του εξίσου σημαντικού νοβελίστα Elmore Leonard, και θα μπορούσαμε να πούμε πως οι μεταφορές βιβλίων υπέστησαν ένα σοβαρότατο πλήγμα.

Όσον αφορά τον Clancy, απεβίωσε στα 66 του χρόνια, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια, αλλά το σίγουρο είναι πως μας αφήνει παρακαταθήκη έναν σημαντικότατο αριθμό πονημάτων. Συγκεκριμένα, ο γεννημένος στη Βαλτιμόρη συγγραφέας, είναι ο δημιουργός του κατασκόπου και κατέχοντα θέση στη CIA, Jack Ryan, που έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά αξιόλογα φιλμ όπως το «The Hunt for Red October», «The Sum of All Fears» και το «Patriot Games». Κατά το παρελθόν, στα προαναφερθέντα φιλμ, είχαν ενσαρκώσει τον Jack Ryan οι Harrison Ford, Alec Baldwin και Ben Affleck(θεός φυλάξοι), αλλά έχει ήδη δρομολογηθεί ένα ιδιότυπο reboot με τίτλο «Jack Ryan:Shadow One», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ τον προσεχή Δεκέμβρη, με πρωταγωνιστή τον ευρισκόμενο σε εξαιρετικό «φεγγάρι» Chris Pine.

Θυμίζουμε πως εκτός από τα πολυάριθμα βιβλία και τις όποιες κινηματογραφικές μεταφορές, το έργο του Clancy είχε επεκταθεί και στον τομέα των videogames. H εταιρεία Red Storm που είχε συνιδρύσει, αγοράστηκε από την Ubisoft και το όνομα του συγγραφέα συνδυάστηκε με πολλούς τίτλους σειρών παιχνιδιών, όπως το «Tom Clancy’s Rainbow Six», το «Tom Clancy’s Ghost Recon» και φυσικά το «Tom Clancy’s Splinter Cell».

Μπορεί πλέον να μη βρίσκεται κοντά μας, αλλά το έργο του είναι αρκετό ώστε να μας συντροφέψει για αρκετά χρόνια ακόμη.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*