Οι καλύτερες ταινίες του 2014 σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Οι ταινίες αυτές περιλαμβάνουν το Boyhood, το Birdman και το Unbroken της Angelina Jolie.

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) διάλεξε όπως κάθε χρόνο τις καλύτερες ταινίας σύμφωνα με εκείνο και τα μέλη του. Οι ταινίες αυτές περιλαμβάνουν το Boyhood, το Birdman και το Unbroken της Angelina Jolie.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι υπόλοιποι συνήθεις ύποπτοι της φετινής οσκαρικής περιόδου,  το δράμα επιστημονικής φαντασίας του Christopher Nolan, Interstellar, το Foxcatcher που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες από τις 11 Δεκεμβρίου, και το θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal, Nightcrawler.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του θεσμού που η κριτική επιτροπή επέλεξε 11 ταινίες ως τις καλύτερες της χρονιάς αντί των 10 ταινιών που αποτελούσαν τη λίστα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η λίστα του AFI μαζί με τα βραβεία του σωματείου των ηθοποιών και τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, είναι οι πιο ενδεικτικές λίστές που καθορίζουν τις τελικές υποψηφιότητες των Oscar.

Πρώτο, υπέροχο trailer για το "Boyhood" του Richard Linklater

Δείτε παρακάτω την αναλυτική λίστα με τις 11 καλύτερες ταινίες του AFI

American Sniper
Birdman
Boyhood
Foxcatcher
The Imitation Game
Interstellar
Into The Woods
Nightcrawler
Selma
Unbroken
Whiplash

CHARLIE WEBER, LIZA WEIL, BILLY BROWN, MATT MCGORRY, AJA NAOMI KING, VIOLA DAVIS, KATIE FINDLAY, ALFRED ENOCH, KARLA SOUZA, JACK FALAHEE

Πέρα από τις καλύτερες ταινίες το  Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου επέλεξε και τις 10 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές της χρονιάς που φεύγει. Περιλαμβάνει ανάμεσα στις αναμενόμενες και διακεκριμένες σειρές (Game of Thrones, Mad Men) και μερικές νέες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες όπως το How To Get Away With Murder του δημιουργού του Scandal Peter Nowalk και την πρώτη τηλεοπτική παραγωγή του Amazon, το Transparent.

Αναλυτικά οι 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς σύμφωνα με το AFI είναι οι εξής

The Americans
Fargo
Game of Thrones
How To Get Away With Murder
Mad Men
The Knick
Transparent
Orange Is The New Black
Jane The Virgin
Silicon Valley

Διαβάστε επίσης τις υποψηφιότητες των Independent Spirit Awards.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ