Οι Monuments Men ζητούν τη βοήθεια σου!

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

monuments_menΤο περασμένο καλοκαίρι σας είχαμε δείξει το πρώτο trailer της νέας ταινίας που γράφει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει παραγωγή ο ακούραστος George Clooney. Προκειται για ένα πολεμικό δράμα, μετάφορά του βιβλίου του Robert M. Edsel, “The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History” που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Οι Monuments Men ήταν μια μια ομάδα ανδρών είχε επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι εθνικών θησαυρών και έργων τέχνης, σε μια προσπάθειά τους να τα σώσει από την καταστροφική μανία του Χίτλερ. Στόχος τους ήταν να επιστρέψουν αυτά τα πολύτιμα έργα στους ιδιοκτήτες τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μιας που η σωτηρία τους βρισκόταν πέρα από τις γραμμές του εχθρού…

Η ταινία συγκεντρώνει εκτός από τον Clooney και ένα εξαιρετικό κάστ πρωταγωνιστών όπως οι Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville και John Goodman.

Για την προώθηση της ταινίας οι παραγωγοί εκτός από το παρακάτω video, έφτιαξαν και την ιστοσελιδα SupportTheMonumentsMen.com όπου μπορείτε να μάθετε πληροφορίες για όλα πολιτιστικά μνημεία και κειμήλια που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια του Β Παγοσμίου και αγνοούνται μέχρι και σήμερα.

Απ’ ότι φαίνεται από το τρέιλερ και από το παρακάτω βίντεο προκειταί για να εξαιρετική παραγωγή με ιντριγκαδόρικο ιστορικό θέμα και πολλές πιθανότητες να εμφανιστεί σε βραβεία της Ακαδημίας ή και σε όποιο φεστιβάλ συμετάσχει. Ας ελπίσουμε να είναι και η επιστροφή του George Clooney στις πραγματικά καλές επόχές του Good Night, and Good Luck.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ