Οι Portishead διασκευάζουν ABBA για το soundtrack του High-Rise

Ένα σκοτεινό cover για τον παρανοϊκό κόσμο του Ben Wheatley

Μπορεί η νέα ταινία του Ben Wheatley, High-Rise να μην πάρει ποτέ διανομή στην χώρα μας – όλα συνηγορούν προς αυτό, αν και για τέτοιες ταινιάρες θα πούμε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία – αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσουμε να ανυπομονούμε για οτιδήποτε σχετίζεται με την υποδειγματική, κινηματογραφική μεταφορά της ομότιτλης νουβέλας του J.G. Ballard και στην συγκεκριμένη περίπτωση, με το φρέσκο cover των Portishead.

Με την μουσική τους να απέχει παρασάγγας από αυτή των Σουηδών ΑΒΒΑ, οι Portishead πήραν το SOS, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ποπ κομμάτια των ΑΒΒΑ και το μετέτρεψαν σε μια ηχητική ανατριχίλα ηλεκτρονικής αισθητικής και παραισθησιογόνου ατμόσφαιρας, απόλυτα εναρμονισμένης με το περιεχόμενο της ταινίας.

Για την ιστορία, όταν ο Dr. Robert Laing (Tom Hiddleston) μετακομίσει σε μια γιγαντιαία πολυκατοικία-διάσημο δημιούργημα ενός μυστήριου άνδρα γνωστού και ως «Αρχιτέκτονας»-, θα γίνει μάρτυρας της σταδιακής αποσύνθεσης της ανθρώπινης φύσης ως αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής διάλυσης κάθε ηθικού και κοινωνικού φραγμού. Με τους ενοίκους να παραδίδονται σταδιακά στα πιο «χαμηλά» τους ένστικτα, ο Laing θα παραμείνει από τις ελάχιστες λογικές φωνές. Ή μήπως όχι;

Εμείς είχαμε την χαρά να δούμε την ταινία στο τελευταίο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου και οι εντυπώσεις μας ήταν κάτι παραπάνω από θετικές.  Ένα άκουσμα από το cover που ακολουθεί (σε ένα συνολικό soundtrack που έχει αναλάβει ο Clint Mansell) είμαστε σίγουροι πως θα πείσει και εσένα.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ