Οι πρωταγωνιστές του «Lone Ranger» ρίχνουν το φταίξιμο στους κριτικούς για την αποτυχία της

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Η πιπίλα ότι «οι κριτικοί φταίνε για το χάλι της ταινίας στο box office» υπήρχε πάντα. Όταν μια ταινία αποτύγχανε να κόψει εισιτήρια ένα από τα πρώτα πράγματα που ακούγονταν είναι ότι φταίνε αυτοί οι κακοί άνθρωποι, χωρίς ψυχή, που μαχαιρώνουν πισώπλατα, κριτικοί κινηματογράφου.

Έτσι συνέβη και με το “Lone Ranger”. Οι πρωταγωνιστές Johnny Depp και Armie Hammer δήλωσαν ότι ο πραγματικός ρόλος της αποτυχίας της ταινίας ήταν οι κακές κριτικές. Μιλώντας στο Yahoo! Movies UK o Hammer είπε: «αποφάσισαν να καταστρέψουν την ταινία μας. Μάλλον είναι κάτι το δημοφιλές όταν μια ταινία έχει τα δικά της σκαμπανεβάσματα να προσπαθούν να την αποτελειώσουν. Το ίδιο πήγαν να κάνουν και με το World War Z αλλά δεν τα κατάφεραν.»

Και ο Johnny Depp έριξε το δικό του φαρμάκι στους κριτικούς, όπου μόνο με το πρόσωπο του στις αφίσες κατάφερε να κάνει ταινίες όπως το “The Tourist” να ξεπεράσουν τα $200 εκατομμύρια παγκοσμίως… Είπε πως «νομίζω πως οι κριτικές αυτές γράφτηκαν 7-8 μήνες νωρίτερα, πριν ακόμα κυκλοφορήσει η ταινία. Νομίζω πως γράφτηκαν την περίοδο που έμαθαν ότι στο πρότζεκτ ήμουν εγώ, ο Gore Verbinski και ο Jerry Bruckheimer. Περίμεναν να δουν ένα blockbuster και γι’αυτό έγραψαν ό,τι έγραψαν. Εγώ δεν είχα τέτοιες προσδοκίες. Πότε δεν έχω.»

Είναι ότι πιο εύκολο να ρίχνεις τις ευθύνες σε τρίτους για την αποτυχία μια κακής ταινίας. Το ίδιο πράγμα έγινε και με το John Carter πάλι της Disney. Αλλά όταν μια κακή ταινία θριαμβεύει στα box office τότε ούτε λόγος για τους «χωρίς ψυχή» κριτικούς. Τι έχουν να πουν για ταινίες όπως το “Transformers: Rise of the Fallen” και το πιο πρόσφατο Grown Ups 2 που κατάφερε να ξεπεράσει στο αμερικάνικό box office ακόμα και το “Pacific Rim”; Και οι κριτικοί δεν μισούν τα blockbusters αγαπητέ κύριε Depp μου. “Harry Potter”, “Lord of the Rings”, “Pacific Rim”, The Avengers… Η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Ας μάθουν κάποιοι επιτέλους ότι η ταινία τους πάτωσε στο box office γιατί απλά ΔΕΝ άρεσε στο κοινό γιατί απλά ήταν μια κακή ταινία και να σταματούν να ρίχνουν τις ευθύνες σε τρίτους.

Στην τελική, μάλλον, δεν διάβασαν και την δική μας κριτική για την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*