Οι πρώτες εντυπώσεις για το Suicide Squad

Άρχισαν τα όργανα στο εξωτερικό

Είναι δίχως αμφιβολία μία από τις πιο (αν όχι η πιο) αναμενόμενη ταινία της χρονιάς. Το Suicide Squad, προκαλλεί εξ αρχής, δίχως να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις απόψεις του εκάστοτε περίγυρου του ενώ ο κόσμος παραμένει ενθουσιασμένος μέχρι και να βγει επίσημα (στην χώρα μας στις 25 Αυγούστου). Οι πρώτες κριτικές όμως, δεν έχουν και τα καλύτερα να πουν.

Με ένα μετριότατο 42 στο Metacritic και ένα ξεκάθαρα κακό 30 στο Rotten Tomatoes, οι κριτικοί μοιάζουν να έχουν βαλθεί να κατακρεουργήσουν ακόμη μία ταινία της DC (μετά το Batman V Superman το οποίο είχε δεχθεί ακόμη χειρότερα λόγια) αν και τα στούντιο είχαν υψηλότερες βλέψεις στην προσπάθεια να ορθοποδήσουν μετά την (ίσως λίγο αδικότερη από όσο της άξιζε) τελευταία αποτυχία τους. Ίσως οι κριτικοί να θέλουν πειρσσότερη Marvel στην ζωή τους, προσπαθώντας να «πετάξουν στο περιθώριο» οτιδήποτε έχει να προσφέρει η DC, χωρίς το απαιτούμενο φιλτράρισμα. Στον αντίποδα, ίσως απλά η ταινία να είναι κακή, κάτι το οποίο δεν είναι απορριπτέο, κρίνοντας από το απερίγραπτο promo που έχει δεχθεί.

Τα στοιχεία πάντως δείχνουν πως οι φανς, δεν επηρεάζονται και τόσο από το τι έχουν να πουν μερικοί «επαγγελματίες». Ενώ η εισπρακτική επιτυχία φαινόταν από την αρχή, κάνοντας λόγο για κέρδη ύψους $100 εκατομμυρίων στο άνοιγμα της, λίγες μέρες πριν, οι προβλέψεις έχουν ανέλθει μέχρι και στα $140 εκατομμύρια, αφήνοντας πίσω του ονόματα όπως το Finding Dory και το Deadpool. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, θα πρόκειται για το καλύτερο Αυγουστιάτικο άνοιγμα όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω το Guardians Of The Galaxy του 2014.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, David Ayer, δίνει την προσωπική του απάντηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter λέγοντας χαρακτηριστικά:

Screenshot_2016-08-04-14-26-33-1

«Καλύτερα να πεθάνω όρθιος από το να ζω γονατιστός».

Ενώ προσθέτει:

Screenshot_2016-08-04-14-26-36-1

«Το απόφθεγμα του Ζαπάτα είναι ο τρόπος μου να πω πως αγαπώ την ταινία και πιστεύω σε αυτήν. Την δημιούργησα για τους φάνς. Η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου.»

Το καλύτερο που μπορούμε, προς το παρόν, να κάνουμε είναι υπομονή. Υπομονή λίγες μέρες, μέχρι να βρεθούμε στις αίθουσες και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε: ο καθένας μας, είτε να συμφωνήσει είτε να διαφωνήσει, με τις μέχρι τώρα προοπτικές.

Αντώνης Τσις

Τον Αντώνη θα τον βρείτε να περιπλανιέται στα σκοτεινά στενά της Αθήνας, αν και στην πραγματικότητα, θα ήθελε να χάνεται στα στενά ενός φιλμ νουάρ. Τα μάτια του μετατρέπουν τα πάντα, αυτόματα, σε κινηματογραφικά πλάνα, ενώ η δυνατότερη ευχή του θα ήταν να μπορούσε να τα καταγράψει, δημιουργώντας ταινίες δίχως ιδιαίτερο νόημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ