Οι Simpsons αλα «Τριο της Μπελβιλ»

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

sylvain-chomet-simpsonsΠολλές φορές έχουμε πει για την ποιοτική ποικιλομορφία των Simpsons και την διάθεση των δημιουργών για πειραματισμό, αλλά και απότιση φόρου τιμής σε μεγάλους δημιουργούς κινουμένων σχεδίων(όπως πρόσφατα για τον Miyazaki).

Κλασσικό σημείο αναφοράς είναι το εισαγωγικό δίλεπτο της μάχης του καναπέ, το οποίο πολλές φορές μπορεί να είναι και πιο εντυπωσιακό ή και αστείο από το υπόλοιπο επεισόδιο. Στην ουσία αποτελεί ένα ξεχωριστό σκετσάκι κάθε φορά που έχει γράψει την δική του ιστορία. Σε αυτήν την ιστορία λοιπόν προστέθηκε και ο δημιουργός του Τρίου της Μπελβιλ, της κλασσικής πλέον ταινίας κινουμένων σχεδίων από την Γαλλία,  Sylvain Chomet.

Εκτός από το ιδιαίτερο στυλ του Γάλλου δημιουργού, απολαμβάνουμε και μια διαφορετική οπτική, πιο γαλλική, της οικογένειας «πρότυπο» της Αμερικής, κρατώντας όμως την απλή βασική της ιδέα. Ο πατέρας δε σταματά να τρώει, ο γιος να «σκοτώνει» την ώρα του, η κόρη να «σκοτώνεται» και εμείς να χαζογελάμε για το πόσο εντυπωσιακά πρωτοτυπεί μια σειρά που κοντεύει στα 30 χρόνια της.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*