Οι ταινίες του Sundance Festival στον υπολογιστή σου

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

sundanceΤο Sundance Festival αποτελεί πλέον έναν από τους πιο σημαντικούς κινηματογραφικούς θεσμούς του Σινεμά. Κάθε χρόνο δίνει την δυνατότητα σε καταξιωμένους, αλλά και άγνωστους δημιουργούς να δείξουν την δουλειά τους και να βρουν διανομή για τις ταινίες τους, καθώς αυτές συνήθως δεν αποτελούν κομμάτι του mainstream.

Από εκεί γνώρισε το ευρύ κοινό και τους φετινούς διεκδικητές των Όσκαρ Alfonso Cuaron και David O Russell, όπως μας θύμισε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Φεστιβάλ Robert Redford (στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου του Φεστιβάλ που συνέπεσε με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των φετινών Όσκαρ και της μη συμπερίληψης του ιδίου).

Στα πλαίσια της ετήσιας αναβάθμισης του Φεστιβάλ, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι αν και τίποτα δε συγκρίνεται με την παραδοσιακή θέαση ενός κινηματογραφικού έργου, που αυτή είναι σε μια κινηματογραφική αίθουσα, θα δώσουν την δυνατότητα σε αυτούς που δεν μπορούν να επισκεφτούν το Φεστιβάλ, να πάρουν μια μικρή ιδέα της δουλειάς που παρουσιάζουν οι δημιουργοί. Πρακτικά, από τις 16 Γενάρη θα είναι διαθέσιμες μέσω YouTube 15 ταινίες μικρού μήκους που επιλέχθηκαν και διαγωνίζονται στο Φεστιβάλ. Εμείς φυσικά δε χάσαμε την ευκαιρία. Απολαύστε

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ