Οι καλύτερες ταινίες του 2013 για το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή Λίστες, βραβεία, υποψήφιοι και νικητές, αποτελούν την κινηματογραφική καθημερινότητα αυτής της περιόδου, μιας που οι απανταχού κινηματογραφικές ενώσεις, ινστιτούτα, περιοδικά και sites,...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

fruitvale-station-mainΛίστες, βραβεία, υποψήφιοι και νικητές, αποτελούν την κινηματογραφική καθημερινότητα αυτής της περιόδου, μιας που οι απανταχού κινηματογραφικές ενώσεις, ινστιτούτα, περιοδικά και sites, έχουν ήδη αρχίσει να αποκαλύπτουν τις ταινιακές τους προτιμήσεις για το 2013.  Και όπως πάντα οι διαφορετικές επιλογές των εμπλεκομένων, είναι τουλάχιστων, άκρως ενδιαφέρουσες.

Μετά λοιπόν το top 10 των φετινών αποτυχιών (γιατί έχουμε και τέτοιες και μάλιστα μπόλικες), δια “χειρός” Forbes, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI), εξέδωσε την δική του λίστα με τα καλύτερα films, με το “Fruitvale Station” να κερδίζει δικαίως μια θέση.  Το κοινωνικό δράμα που έκανε το κοινό της Αθήνας να σπαράξει στις 18ες Νύχτες Πρεμιέρας, κατάφερε να χαρίσει την αναγνώριση στον νεαρό του ηθοποιό Michael B. Jordnan, γεγονός που μόνο υπέρ του μπορεί να λειτουργήσει, καθώς η ομολογουμένως εξαιρετική του ερμηνεία, τον καθιστά έναν από τους πιο άξιους υποψηφίυς του χρυσού αγαλματιδίου.

Εκτός από την κοινή γραμμή πλεύσης όμως, για ταινίες όπως το “Gravity”, το AFI έκανε την έκπληξη, προσθέτοντας και το “The Wolf of Wall Street”, την νέα συνεργασία Martin Scorsese και Leonardo Di Caprio, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε εμάς από τα Χριστούγεννα.

Πάρε λοιπόν μια γεύση από τις πρoτάσεις του Αμερικάνικου Κινηματογραφικού Ινστιτούτου, και ετοιμάσου εν καιρό να διαγράψεις από την λίστα σου, όσες περισσότερς από τις προτεινόμενες ταινίες μπορείς να δεις.  Ε, όλο και κάτι περισσότερο θα ξέρει.

12 Years A Slave
American Hustle
Captain Phillips
Fruitvale Station
Gravity
Her
Inside Llewyn Davis
Nebraska
Saving Mr. Banks
The Wolf Of Wall Street

Δείτε τα υπόλοιπα βραβεία μέχρι τώρα

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ