Ολοκληρωμένο Nymphomaniac στο Berlin International Film Festival

...

Nymphomaniac-TrierΓράφει η Δανάη Σωπασή

Μια από τις κινηματογραφικές προβολές που θα ξεχωρίσουν φέτος στο Berlin International Film Festival(στο οποίο επίσης θα συμμετέχει το ελληνικό Μικρό Ψάρι) είναι φυσικά και το Nymphomaniac Volume I. Το ολοκληρωμένο πρώτο μέρος της επερχόμενης δημοφιλής ταινίας, και με τις κομμένες σκηνές, θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού μέσα από την εταιρία φιλμ TrustNordisk. Η δε συνέχεια με το δεύτερο μέρος: Nymphomaniac Volume II πάλι ολοκληρωμένο με όλες τις σκηνές, θα είναι διαθέσιμη για διανομή στους κινηματογράφους λίγο αργότερα μέσα στο 2014.

Είναι ήδη γνωστό πως η επικείμενη σοκαριστική μα δημοφιλής ταινία του Lars Von θα προβληθεί σε δυο εκδόσεις, με και χωρίς τις κομμένες σκηνές. Η πρωταρχική μακρόσυρτη δημιουργία των 5 ωρών προκάλεσε τις αντιδράσεις των κριτικών, που κατάφεραν να επισημοποιήσουν την τελική και σύντομη διάρκεια των 4,5 ωρών. Η ταινία πρόκειται να προβληθεί τις 25 Δεκεμβρίου σε δυο μέρη, 1 & 2. Αυτή η εκδοχή θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες, με την πρώτη πρεμιέρα στις 21 Μαρτίου 2014 και την δεύτερη στις 18 Απριλίου 2014.

Εν τέλει, η διάρκεια που θα απολαύσουμε στην χώρα μας θα είναι η σύντομη. Ο Lars Von Trier μας έχει συνηθίσει σε ενδόμυχες σκέψεις και απολαύσεις τις οποίες και αποτυπώσει στο καρέ του κινηματογράφου. Προκαλώντας είτε τον ενθουσιασμό του ρεαλιστικού και του μη – σεμνότυφου, είτε του σουρεαλιστικού ως προς την ηθική. Το Nymphomaniac πρόκειται για μια ακόμα ψυχολογική σύνθεση που δεν συζητιέται εύκολα στο ευρύ κοινό, αλλά οι περισσότεροι θέλουν να μάθουν το κίνητρο και το πάθος που εκπέμπει αυτή η επιθυμία. Άραγε τι είναι αυτό που ενώ σοκάρει τον θεατή, τον κινητοποιεί ξανά να ψάξει άλλη μια δημιουργία του ίδιου σκηνοθέτη, θα μάθουμε ξανά επί κινηματογραφικής σκηνής.

Δείτε το trailer του Nymphomaniac

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ