O Orlando Bloom είναι «Ο Καλός Γιατρός»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Την αλήθεια μου θα τη πω.  Ο Orlando Bloom είναι ένας από τους ηθοποιούς, ο οποίος ποτέ δε μου γέμιζε και πολύ το μάτι, και αυτό γιατί μετά από τον πιο χαρακτηριστικό του ρόλο, αυτόν του μακρυμάλλικου ξωτικού Legolas, δε πιστεύω οτι έχει παίξει σε κάποια αξιόλογη ταινία.  Το θέμα είναι οτι με ενοχλεί η υπερέκθεση ηθοποιών, οι οποίοι έπειτα δε σου προσφέρουν καμία κινηματογραφική συγκίνηση (υπό τη γενικότερη έννοια), αλλά αναλώνονται σε γλυκερούς ρόλους, μετριότατες ταινίες και συναισθηματισμούς της πεντάρας.  Για αυτό το λόγο μου έκανε φοβερή εντύπωση το trailer της νέας ταινίας του Bloom, στην οποία τον βλέπουμε σε έναν ρόλο ολοκληρωτικά κόντρα με ότι μας έχει μέχρι τώρα συνηθίσει.  Και ο τίτλος αυτής;  «The Good Doctor».

Ο Bloom υποδύεται τον Dr. Martin Ploeck, έναν γιατρό που αναζητά την αποδοχή και τον σεβασμό, μια ολόκληρη ζωή.  Κλεισμένος στο καβούκι της ιατρικής του φύσης, βρίσκεται αποκομμένος από κάθε διαπροσωπική σχέση, ουσιαστικές φιλίες και τελικά, την ίδια τη ζωή.  Όταν κάποια στιγμή στο νοσοκομείο καταφθάσει η 18χρονη Diane Nixon (Riley Keough) με μια μόλυνση στα νεφρά, ο Μartin θα κάνει τα πάντα προκειμένου να την βοηθήσει να γίνει και πάλι καλά και η νεαρή θα του δώσει το κατάλληλο boost στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του.  Όμως τα πράγνματα δεν θα αργίσουν να πάρουν επικίνδυνη τροπή, όταν ο Martin θελήσει να την κρατήσει κοντά του (στο νοσοκομείο δηλαδή), πιστεύοντας οτι έχει βρει το μοναδικό άτομο που τον καταλαβαίνει και του κάνει καλό.  Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να σαμποτάρει την υγεία της Diane, αλλάζοντάς της φάρμακα και κάνοντας λανθασμένες διαγνώσεις, σε μια αρρωστημένη πια προσπάθεια να τη κρατήσει για τον εαυτό του.  Dr. Martin, μάλλον το έχετε χάσει…

Ο σκηνοθέτης Lance Dally («Last Days in Dublin», «The Halo Effect») δημιουργεί εδώ ένα σκοτεινό, δραματικό θρίλερ, με μια υποβόσκουσα ερωτική διάθεση και τρέλα, που υποδηλώνεται ξεκάθαρα στο βλέμμα του Bloom, ο οποίος φαίνεται να μπαίνει εντελώς στο πετσί του ρόλου και να δίνει μια διαφορετική και πολύ καλή ερμηνεία.  Στο πλευρό του, βρίσκονται και οι Michael Pena, Taraj P. Henson, καθώς και ο J. K Simmons στον ρόλο ενός-τι άλλο;-ντετέκτιβ, που ερευνά τα περίεργα συμβάντα στο νοσοκομείο Blake.

H ταινία έχει ήδη περάσει από μερικά κινηματογραφικά φεστιβάλ (όπως από το Tribeca Film Festival το 2011) και όλα δείχνουν πως το επίσημο release της, θα γίνει στην Αμερική σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Αύγουστο.  Αναμένουμε για το εάν και πότε η ταινία θα έρθει και στη χώρα μας.  Προς το παρόν απολαύστε τον ‘σάπιο’ Βloom στο παρακάτω traielr του «The Good Doctor».

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*