Το »Ξύλινο Κουτί» του Παναγιώτη Κουντουρά‏ στο Outview Queer Film Festival 2015

Η νέα ταινία του Παναγιώτη Κουντουρά συνεχίζει τη φεστιβαλική της πορεία

Η νέα ταινία του Παναγιώτη Κουντουρά συνεχίζει τη φεστιβαλική της πορεία με επόμενο σταθμό το OUTVIEW Queer Film Festival της Αθήνας.

Μιλάμε για το »Ξύλινο Κουτί» του νέου και φιλόδοξου σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά. Το σενάριο της Ειρήνη Λαμπίρη ανθρώπινο και καλοδουλεμένο.Ο Κωνσταντίνος ζει ελεύθερος σε ένα σώμα που επέλεξε. Ο Βασίλης επιστρέφει στο πατρικό του για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ένα ξύλινο κουτί φυλάει το παρελθόν των δύο αδερφών που η μητέρα χώρισε. Το κουτί ανοίγει. Ο Βασίλης αντιστέκεται στις εμμονές της μητέρας. Θέλει να γνωρίσει τον αδερφό του για δεύτερη φορά.

Έχοντας παρακολουθήσει την ταινία στις τελευταίες Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας, ξεχωρίσαμε την υποδειγματική δουλειά στην φωτογραφία του Αλέξανδρου Καντόρου και την λειτουργική μουσική του Κώστα Πατλατζόγλου,μέσα στα πλαίσια μιας πολύ προσεγμένης παραγωγής.Τις γήινες ερμηνείες των πρωταγωνιστών (Ελένη Δημοπούλου, Νίκος Τσολερίδης, Nicole Hazelnut, Χρήστος Γουτσίδης, Ειρήνη Αμπουμόγλι, Εύα Παπαβασιλείου) αλλά το κυριότερο την σκηνοθεσία του Παναγιώτη Κουντουρά. Χρήση κάμερας στο χέρι ,γκρο πλαν , λήψεις με fade in και fade out και γενικότερα μια ώριμη σκηνοθετική ματιά που έδωσε στην ταινία μια ιδιαίτερη δυναμική. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ο τρόπος με τον οποίο ο σκηνοθέτης κινηματογράφησε την μητέρα σε μερικές σκηνές,μας θύμισε τον τρόπο με τον οποίο ο Darren Aronofsky προσέγγισε σκηνοθετικά τον χαρακτήρα της Ellen Burstyn στο »Requiem for a dream»!

Open-minded ταινία, μέσα στα 20 λεπτά του το »Ξύλινο Κουτί» καταφέρνει να περάσει τα μηνύματα του, να προβληματίσει, να συγκινήσει και στο τέλος να υπερασπιστεί την επιλογή των ηρώων του.
Στηρίζουμε την ταινία και θα θέλαμε πολύ να την δούμε να βραβεύεται τόσο για την αξία της όσο και για τα μηνύματα που περνάει.
Η πρώτη μεγάλου μήκους φανταζόμαστε είναι κοντά….τώρα που το κουτί πλέον άνοιξε.

Παρασκευή 15/5

στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48)

Αίθουσα 1 – ώρα προβολής: 17:00

*η προβολή θα γίνει με παρουσία των συντελεστών της ταινίας.

 

Η ιστοσελίδα της ταινίας στο OUTVIEW 2015:

http://outview.gr/movies/xilino-kouti-box-made-wood

 

 
Δείτε το trailer
Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν οτι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τρίωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ