Δείτε το παραμυθένιο trailer του Μάγου του ΟΖ

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Μια απ’ τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2013 είναι αναμφισβήτητα τo «OZ: The Great and Powerful». Η ταινία δεν αποτελεί ριμέικ της αγαπημένης κλασσικής ταινίας αλλά ουσιαστικά πρίκουελ, αφού αφηγείται την ιστορία του Μάγου του Οζ προτού γίνει ο Μάγος του Οζ. Μπερδεύτηκες;

H ταινία που εμπνέεται απ’ το βιβλίο του Frank Baum, ακολουθεί τον Oscar Diggs (James Franco) ο οποίος είναι ένας φιλόδοξος μάγος σε περιοδεύον τσίρκο. Όταν από το εξαθλιωμένο Κάνσας θα βρεθεί ξαφνικά στη μαγική Χώρα του Οζ, νομίζει ότι η τύχη επιτέλους του χαμογέλασε και ήρθε η στιγμή να αποκτήσει φήμη και πλούτη. Στο δρόμο του όμως θα βρεθούν τρεις μάγισσες: η Theodora (Mila Kunis), η Evanora (Rachel Weisz) και η Glinda (Michelle Williams). Ο Όσκαρ καλείται να τις πείσει, όπως και όλους τους κατοίκους της Χώρας του Οζ, ότι είναι ο Μεγάλος Μάγος που περίμεναν. Στη προσπάθεια του αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπος με απροσδόκητα εμπόδια και υπερφυσικές δυνάμεις που μόνο με τη βοήθεια της μαγείας θα μπορέσει να υπερνικήσει.

Είναι η πρώτη φορά που ο Sam Raimi(The Spider-man Trilogy, The Evil Dead) σκηνοθετεί μια τέτοιου είδους ταινία, αλλά έχει αποδείξει τόσες φορές τις ικανότητες του, που από τη μικρή γεύση του τρέιλερ φαίνεται να τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Με μία αισθητική που κινείται πολύ κοντά στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Tim Burton κι ένα λαμπερό κι οσκαρικό καστ, οι λάτρεις του φανταστικού αναμένεται να το λατρέψουν. Σε αυτό ελπίζει άλλωστε και η Disney που μετά την τεράστια αποτυχία του «John Carter» έχει επενδύσει παρα πολλά εκκατομύρια σε μια ιστορία που θα μπορούσε να εξελιχτεί σ’ ένα κερδοφόρο franchise ταινιών.

Δείτε το εντυπωσιακό τρέιλερ παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ