Ο εντυπωσιακός κόσμος του «Pacific Rim»!

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Πως θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή η εβδομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Μα φυσικά παίρνοντας μια, μικρή έστω, γεύση από το “Pacific Rim” του Guillermo Del Toro!

Φυσικά υπάρχουν SPOILERS για τις σκηνές που είδαμε από την ταινία.

H Village παρουσίασε σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους 15 λεπτά από την ταινία του Del Toro η οποία δείχνει ακόμα περισσότερο εντυπωσιακή στην μεγάλη οθόνη, κάνοντας το υπόλοιπα blockbusters να ωχριούν μπροστά της. Ο Del Toro αποτίει φόρο τιμής στις ιαπωνικές kaiju ταινίες που τόσο αγαπούσε μικρός (βλέπε Godzilla), ονομάζοντας τα τέρατά του Kaiju που σημαίνει στην ουσία «παράξενο τέρας» αλλά μεταφράζεται ως «τεράστιο τέρας». Αυτά τα τεράστια τέρατα εμφανίζονται στο πλανήτη μας από μια ρωγμή του Ειρηνικού Ωκεανού που συνδέει την Γη με μια άλλη διάσταση, το Αντισύμπαν. Για να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα αυτή την νέα και τεράστια απειλή, αναγκάστηκε να κατασκευάσει γιγαντιαία ρομπότ, τα οποία ονομάζονται Jaeger (που στα Γερμανικά σημαίνει κυνηγός), και χειρίζονται δυο πιλότοι – ο καθένας από ένα μέρος του ημισφαιρίου του εγκεφάλου του ρομπότ – γεμίζοντάς το με τις δικές τους αναμνήσεις.

Το 15λεπτο αυτό preview της ταινίας ξεκίνησε με μια εισαγωγή από τον ίδιο τον Del Toro ο οποίος προσπάθησε να μας προετοιμάσει για όλα αυτά τα οποία πρόκειται να βλέπαμε σήμερα, περιγράφοντας τις σκηνές αλλά και όλο το concept της ταινίας, για το πως ήθελε να δημιουργήσει μια αίσθηση σήψης και σκοτεινού μαζί με hi-tech ρομπότ σε ένα goth-tech σύμπαν, όπως το ονόμασε ο ίδιος.

Η πρώτη σκηνή μας έδειχνε την άφιξη των Kaiju από το ρήγμα στον Ειρηνικό, με voice over από τον πρωταγωνιστή της ταινίας Charlie Hunnam να μας εξηγεί για το πως η ανθρωπότητα πιάστηκε στην ουσία στον ύπνο αλλά και να εξιστορεί τις πρώτες επιθέσεις των Kaiju, δείχνοντας σκηνές από ειδήσεις αλλά και ένα από αυτά τα τέρατα να καταστρέφει μια γέφυρα, και τις προσπάθειες μας να τα νικήσουμε δημιουργώντας τα Jaeger, τεραστίων διαστάσεων ρομπότ.

Και όταν λέμε τεραστίων διαστάσεων ρομπότ το εννοούμε! Και η επόμενη σκηνή το απέδειξε δείχνοντας έναν παππού με τον εγγονό του σε μια παραλία όπου, από το πουθενά, ξεπροβάλει, ένα μισοκατεστραμμένο Jaeger, η Gypsy Danger. Ήταν πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό. Οι άνθρωποι φαίνονται κουκίδες μπροστά στο ρομπότ το οποίο σωριάζεται στην παραλία και από μέσα της βγαίνει ο πιλότος της (Hunnam) τραυματισμένος.

Cut στην επόμενη σκηνή, όπου γνωρίζουμε τους πιλότους των Jaeger, ανάμεσα τους και τους δυο πρωταγωνιστές τον Hunnam και την Rinko Kikuchi, να ετοιμάζονται να μπουν στο φτιαγμένο πλέον Gypsy Danger. Αλλά όταν περνούσαν τις αναμνήσεις τους μέσα στην κεντρική μονάδα, κάτι πάει στραβά και ο χαρακτήρας της Kikuchi χάνεται σε μια από τις αναμνήσεις της όταν ήταν παιδί. Εκεί γνωρίζουμε λίγο παραπάνω πράγματα για αυτή καθώς βρισκόταν στο μέσο μιας επίθεσης Kaiju και προσπαθούσε να σωθεί.

Η τελευταία σκηνή που είδαμε ήταν μια μικρή γεύση από την «Μάχη του Χονγκ Κονγκ» όπου πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή μάχη στην ταινία 20-30 λεπτά περίπου και ξεκινά από την θάλασσα και καταλήγει στο διάστημα! Η Gypsy Danger τα βάζει με ένα Kaiju και αυτό που ακολουθεί είναι εκρήξεις και καταστροφές παντού! Πραγματικά εντυπωσιακό!

Για τον Del Toro το μέγεθος μετράει και φαίνεται να ξέρει πολύ καλά το πως να χειρίζεται την κάμερα σε σκηνές δράσης και πάντα μέσα σε αυτές να προσθέτει και την ανθρώπινη μεταβλητή κάνοντάς τες ακόμα πιο συναρπαστικές. Και αν 15 λεπτά κατάφεραν να μας συγκλονίσουν, σκεφτείτε τι θα γίνει με τη 2ώρη ταινία η οποία κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες 12 Σεπτεμβρίου από την Village! Υπομονή ως τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*