Παγκόσμια Πρεμιέρα για τον «Εχθρό Μου» του Γ. Τσεμπερόπουλου στο Μόντρεαλ

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

Στο μακρινό Μόντρεαλ, στο 37ο Φεστιβάλ της πόλης του Καναδά, θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Ο Εχθρός Μου», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου. Ο σκηνοθέτης της «Πίσω Πόρτας» υπογράφει την σκηνοθεσία της ταινίας που μιλά για έναν καθημερινό άνθρωπο, ο οποίος θα έρθει σε απόγνωση όταν μια συμμορία θα ληστέψει το σπίτι του, οδηγώντας τον να πάρει τον νόμο στα χέρια του.

«Ολες μου οι ταινίες αφορούν την Αθήνα και τους ανθρώπους της. Πριν δέκα χρόνια όμως ζούσαμε στον παράδεισο. Τώρα που όλα έχουν αλλάξει και η ζωή εδώ είναι μια συνεχής δοκιμασία, αισθάνομαι ότι δεν μου επιτρέπεται πια να καλλιγραφώ. Η ταινία είναι σκληρή όσο και η εποχή μας. Στην ταινία οι «κακοί» δεν είναι μόνο ξένοι. Είναι και Έλληνες, είναι γείτονες, είναι φίλοι, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Γιατί πολύ σωστά το λέει ένας – άγνωστος – ποιητής “ο χειρότερος εχθρός μου είναι πάντοτε εντός μου”. Ο άνθρωπος μπορεί να κρύβει ένα ζώο μέσα του. Μόνο μέσα από την πάλη μπορείς να ανακαλύψεις αυτό που πραγματικά είσαι», θα πει ο σκηνοθέτης για την ταινία του, η οποία θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ στις κινηματογραφικές αίθουσες θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου από την Odeon.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Ηλίας Μουλάς, Vesela Kazakova, Tudor Chirila, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Γ.Τσίρος.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ