Η ετυμηγορία για το “Batman v Superman: Dawn of Justice”

Όσον αφορά το παγκόσμιο box office

Μπορεί το “Batman v Superman: Dawn of Justice” να μην έχει ακόμα ολοκληρώσει την πορεία του στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά οι ειδικοί έχουν ήδη αποφανθεί πως η ταινία του Zack Snyder θα τερματίσει ως η 7η καλύτερη βασισμένη σε κόμικ ταινία όλων των εποχών, όσον αφορά το παγκόσμιο box office. (Στην πρώτη θέση βρίσκεται πάντα το “Avengers”.)

Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, η ταινία είχε κάνει εισπράξεις 862.9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως (με το 38% αυτών να προέρχεται από τη Βόρειο Αμερική). Έτσι, είναι πιθανόν να κλείσει κοντά στα 875 εκατομμύρια, γεγονός όμως που δε θα αλλάξει την κατάταξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να μπει μια ταινία στο κλαμπ του ενός δις, χρειάζεται μια καλή ημερομηνία εξόδου, καλές κριτικές και το απαραίτητο buzz στα social media. Το “Batman v Superman” δεν τα κατάφερε σε όλους αυτούς τους τομείς, αλλά στην περίπτωση της συγκεκριμένης ταινίας υπερίσχυσε η δύναμη του brand και της ιστορίας, αφού για πρώτη φορά δυο υπερήρωες «πιάνονται στα χέρια».

Λέγεται πως το “Batman v Superman” κόστισε τουλάχιστον 225 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εισπρακτικά ξεπέρασε την προηγούμενη ταινία του Snyder “Man of Steel”, που μας σύστησε τον Henry Cavill ως τον καινούριο Superman. Φυσικά, στη Warner Bros. δε θα μπορούσαν να είναι πιο χαρούμενοι.

Η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας επανεισάγει δυναμικά το σύμπαν της DC, που ακόμα όμως δεν βρίσκεται κοντά στην επιτυχία της Marvel. Ας μην ξεχνάμε πως η απότομη πτώση στην επίδοση της ταινίας, έπειτα από το ομολογουμένως εντυπωσιακό ξεκίνημα της στα 166 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office, φαίνεται να οφείλεται στα αρνητικά σχόλια των κριτικών.

Τα βλέμματα τώρα στρέφονται, όσον αφορά το σύμπαν της DC, στο “Suicide Squad” του David Ayer που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Αυγούστου.

Σοφία Κυριλλίδου

Ο κινηματογράφος για εκείνη ήταν πάντα εκεί: Σα μαθήτρια -κρυφά από τους γονείς- νοίκιαζε ταινίες από το videoclub, σα φοιτήτρια σπούδασε κινηματογράφο. Άλλωστε, πάντα της άρεσαν τα ταξίδια!
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ