Η οικογένεια Coppola έχει άλλο ένα ταλαντούχο μέλος

...

palo_alto_1Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Η ανιψιά της Sofia Coppola, Gia ενώνει τις δυνάμεις της με τον James Franco και με υλικό το βιβλίο του Franco φτιάχνει μια άκρως ενδιαφέρουσα indie ταινία που έχει μαζέψει πολύ καλές κριτικές από όσα φεστιβάλ έχει προβληθεί.

Η ιστορία του Palo Alto επικεντρώνεται στην April (που την υποδύεται η Emma Roberts του American Horror Story: Coven) και στον Teddy που είναι έφηβοι και ζουν παράλληλες ζωές στο ίδιο γυμνάσιο της ομώνυμης αμερικανικής επαρχιακής πόλης. Η April είναι το αντικείμενο του πόθου του κατά πολύ μεγαλύτερου της προπονητή ποδοσφαίρου και ο Teddy προσπαθεί να στηριχθεί στα πόδια του μετά από μια μεγάλη ατυχία του παρελθόντος, έχοντας όμως συνεχώς τον φίλο του Fred να προσπαθεί να τον παρασύρει στα προηγούμενα του λάθη.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του James Franco για το Palo Alto που είναι η πόλη που μεγάλωσε. Ο Franco συμμετέχει και στο cast της ταινίας μαζί με τους Emma Roberts, Val Kilmer και Nat Wolff.

Όπως θα δείτε και στο trailer πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης απ’ αυτές που κάνει πολύ καλά το ανεξάρτητο αμερικάνικο σινεμά. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα τέτοιας ταινίας ήταν το αγαπημένο μας εδώ στο Reel.gr The Spectacular Now ή Ονειρεμένο Τώρα όπως είχε μεταφραστεί από τους Έλληνες διανομείς.

Οπτικά μοιάζει να έχει λίγο από την αισθητική του Bling Ring σε συνδυασμό με το American Beauty και κάτι από Spring Breakers. Το πως ταιριάζουν όλα αυτά, θα το δείτε στο παρακάτω trailer. Πάντως η ταινία έχει μαζέψει πολύ καλές κριτικές από έγκυρα διεθνή μέσα όπως το Indiewire και το Variety που την παρακολούθησαν στα φεστιβάλ του Toronto και της Βενετίας όπου προβλήθηκε.

Η ταινία βγαίνει στους αμερικάνικους κινηματογράφους στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ