Πάμε Στοίχημα για μια Ισοπαλία στα Όσκαρ;

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

oscars-2013-nomineesΗ προετοιμασία των κινηματογραφόφιλων για την 86η απονομή των Όσκαρ σιγά σιγά πλησιάζει στο τέλος της. Όμως η πρόσφατη ισοπαλία “Gravity” και “12 Υears a Slave” στα βραβεία Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών άνοιξε μια νέα συζήτηση, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για όσους στοιχηματίζουν ενόψει της απονομής, ή απλά τρελαίνονται με τους αριθμούς και τις πιθανότητες.

Η βράβευση από την Ακαδημία βασίζεται σε ψηφοφορία των μελών της. Φυσικά όταν οι ψήφοι είναι μονός αριθμός, οι πιθανότητες ισοπαλίας είναι μηδέν. Πράγμα όμως που δεν συμβαίνει πάντα. Για παράδειγμα πέρυσι το  Zero Dark Thirty και το  Skyfall μοιράστηκαν το Όσκαρ για sound editing. Συνολικά υπήρξαν 6 ισοπαλίες στην ιστορία των Όσκαρ, μεταξύ αυτών και το 1969, όταν το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου μοιράστηκαν οι  Katharine Hepburn και Barbra Streisand. 

Σήμερα, τα μέλη της Ακαδημίας είναι  6,028 και καθώς συνήθως δεν ψηφίζουν όλοι, αν ψηφίσουν οι 6,000, οι πιθανότητες ισοψηφίας είναι μόλις 0.52 %. Αυτό σημαίνει ότι ισοψηφία αναμένεται μία φορά κάθε 192 χρόνια. Οι πιθανότητες λοιπόν, η ψηφοφορία της Ακαδημίας να βγάλει ισοπαλία στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας είναι 37,702/1. Ποιος θέλει να το παίξει στοίχημα;

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες

oscar

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ