Ετοιμαστείτε. Το «Paranormal Activity» είναι στα σκαριά για τέταρτο σίκουελ

...

Μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου «Paranormal Activity» το 2007 που προκάλεσε τρομακτικές ανατριχίλες σε ολόκληρο το κόσμο και σκόραρε $190 εκατομμύρια στο παγκόσμιο box-office με ένα budget της τάξεως των $15 χιλιάδων, ήταν απλά ζήτημα χρόνου μέχρι να ακολουθήσει ο σίκουέλ του, «Paranormal Activity 2».  Αν και η επιτυχία της δεύτερης ταινίας ήταν πάνω κάτω ανάλογη της πρώτης, όλοι θεωρήσαμε οτι είχαμε πλέον δει αρκετά από την Katie και τον δαίμονά της.  Αμ δε.  Μετά από το δεύτερο μέρος του 2010, ακολούθησε αισίως και το «Paranormal Activity 3» πέρσι, και όλοι μας ευχηθήκαμε για ακόμη μια φορά οτι η μεταφυσική αυτή τριλογία είχε φτάσει στο τέλος της.  Πόσο λάθος είχαμε και πάλι.

Στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου της η εταιρία παραγωγής Paramount Pictures ανακοίνωσε τις ακριβοθώρητες παραγωγές της για το 2012, κάνοντας εμέσως πλήν σαφώς αναφορά σε ένα ακόμη κεφάλαιο του Paranormal Activity franchise.  Μεταξύ άλλων η Paramount πρόκειται να χρηματοδοτήσει μερικές από τις πιο πολλά υποσχόμενες, μπλοκμπαστερικές ταινίες της νέας χρονιάς, όπως το «War World Z» με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt και ένα post-apocalyptic ζομπίστικο περιβάλλον, καθώς και το «The Dictator» με τον Sacha Baron Cohen.

Στο ίδιο Δελτίο Τύπου αποκαλύφθηκε οτι η Paramount ήταν η εταιρία με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές εισπράξεις για την χρονιά που μας πέρασε, μαζεύοντας ούτε λίγο ούτε πολύ $5.17 δισεκατομμύρια από το παγκόσμιο box-office.

Το γεγονός οτι η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του τρίτου κατά σειρά σίκουελ του Paranormal Activity βοήθησε στον τερματισμό της Paramount στη πρώτη θέση, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές.  Συνεπώς η εταιρία ίσως να δίνει ακόμη μια ευκαιρία στο ετεροχρονισμένο δίδυμο του «Blair Witch Project», να κάνει μια ακόμη γερή μπάζα με την τέταρτή του συνέχεια.  Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα ανταποκριθεί στις όποιες προσδοκίες εξακολουθούν να υπάρχουν και το πότε τελικά η έμπνευση στερεύει και οι ‘καλές προθέσεις’ καίγονται.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ