Ο Paul Thomas Anderson και ο Jonny Greenwood των Radiohead

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος αντικείμενο ντοκυμαντέρ του σκηνοθέτη

Το επόμενο βήμα του Paul Thomas Anderson, μετά το διχαστικό “Inherent Vice”, θα είναι ντοκυμαντέρ που θα κινηματογραφεί τον κιθαρίστα Jonny Greenwood των κορυφαίων Radiohead. Ο τελευταίος, αυτήν την περίοδο ηχογραφεί δίσκο στην Ινδία με τον Ισραηλινό Shye Ben Tzur, διαδικασία την οποία έχει αναλάβει να καταγράψει ο Anderson. Το ντοκυμαντερ θα ονομάζεται “Junun” και θα προβληθεί στο προσεχές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, διοργάνωση που τιμά παραδοσιακά ο Anderson καθώς και το “Inherent Vice” έκανε εκεί πρεμιέρα.

Οι δύο δημιουργοί είναι παλιοί γνωστοί και συνεργάτες, σχέση που ξεκίνησε με τη συνεργασία τους πάνω στα soundtracks των ταινιών “There Will Be Blood”, “The Master” και “Inherent Vice” την υπογραφή των οποίων έχει ο Greenwood.

Σχετικά με την ταινία διαβάζουμε στο site του NYFF:

“Νωρίτερα φέτος, ο Paul Thomas Anderson συνόδευσε το φίλο και συνεργάτη του Jonny Greenwood στο ταξίδι του στο Rajasthan της βορειοδυτικής Ινδίας, όπου τους φιλοξένησε ο Μαχαραγιάς του Jodhpur, φέρνοντας την κάμερά του μαζί. Ο προορισμός τους ήταν το φρούριο Mehrangarh του 15ου αι., όπου ο Greenwood (με τη βοήθεια του μηχανικού ήχου των Radiohead Nigel Godrich) θα ηχογραφούσε ένα δίσκο με τον Ισραηλινό συνθέτη Shye Ben Tzur και μια φοβερή ομάδα μουσικών: Aamir Bhiyani, Soheb Bhiyani, Ajaj Damami, Sabir Damami, Hazmat και Bhanwaru Khan στα πνευστά. Ehtisham Khan Ajmeri, Nihal Khan, Nathu Lal Solanki, Narsi Lal Solanki και Chugge Khan στα κρουστά. Zaki Ali Qawwal, Zakir Ali Qawwal, Afshana Khan, Razia Sultan, Gufran Ali, και Shazib Ali στα φωνητικά, και Dara Khan και Asin Khan στα έγχορδα. Η ολοκληρωμένη ταινία, διάρκειας σχεδόν μιας ώρας, είναι μαγευτική. Το “Junun” δίνει ζωή και πνοή στη μουσική, τη σύνθεσή της, και τη συντροφικότητα που προκύπτει από την καλλιτεχνική συνεργασία. Είναι ένα όμορφο μωσαϊκό ιμπρεσιονισμού και μια μοναδική εμπειρία: η μουσική θα σας εκτοξεύσει το μυαλό.”

Μένει να φανεί πότε και πώς θα μπορέσουμε κι οι υπόλοιποι να παρακολουθήσουμε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ, αλλά και αν τελικά ο Paul Thomas Anderson θα γράψει το σενάριο του Πινόκιο.

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ