Περπατώντας με τους Δεινοσαύρους – Walking With Dinosaurs (2013)

...
Περπατώντας με τους Δεινοσαύρους – Walking With Dinosaurs (2013)


 

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης


Σκηνοθεσία: Barry Cook, Neil Nightingale
Σενάριο: John Colee
Πρωταγωνιστούν: Charlie Rowe, Karl Urban, Justin Long
Διάρκεια: 87’
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Odeon

 

MV5BMjE2OTc2MTk1Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDg5NDU1MDE@._V1_SX640_SY720_Περπατώντας με τους δεινόσαυρους θα εντυπωσιαστείς από την εικόνα τους, θα φοβηθείς μη σε πατήσουν, αλλά η ομιλούσα έκδοση τους θα σε κουράσει καθώς απευθύνεται σε πολύ-πολύ μικρά παιδιά.

Στο περπατώντας με τους δεινόσαυρους γνωρίζουμε τον Θείο Ζακ(ναι είναι ο Karl Urban των Dredd, Star Trek, Riddick και άλλων ταινιών τεστοστερόνης) που πηγαίνει τα ανίψια του σε μια ανασκαφή, καθότι παλαιοντολόγος. Εκεί, ο ανιψιός του που βαριέται θα ανοίξει συζήτηση με ένα πουλάκι(!!!)-το οποίο στην αγγλική έκδοση έχει τη φωνή του John Leguizamo-και το οποίο θα μας τυρανήσει στην υπόλοιπη μία ώρα. Ο Alex, το πουλάκι, θα μας ταξιδέψει στην εποχή των δεινοσαύρων, για να μας πει την ιστορία του Πίτσι-στα Αγγλικά Patchi-ενός μικρού δεινόσαυρου που θα μεγαλώσει για να γίνει ο αρχηγός της αγέλης του. Το κακό είναι ότι μέχρι να γίνει αυτό, ο Πίτσι και ο Αλεξ, θα μας τρελάνουν στο πίτσι-πίτσι.

Όσο εντυπωσιακή και να είναι η δημιουργία του προϊστορικού αυτού κόσμου, με 3D που πραγματικά κόβει την ανάσα και θα μπορούσε άνετα να απευθύνεται σε ενήλικο κοινό, η «εξανθρώπιση» των δεινοσαύρων, το άκυρο love-story και η γενική μετατροπή των ζώων με συμπεριφορές και τάσεις που ανήκουν μόνο στην σύγχρονη κοινωνία καταλήγει εκτός από βαρετή και αντιπαιδαγωγική. Αν και οι μικροί θεατές, πιθανότατα θα ενδιαφερθούν να ανοίξουν και κάποιο βιβλίο για το τι έγιναν οι δεινόσαυροι, σίγουρα η ταινία δε θα τους βοηθήσει στην κατανόηση κοινωνικών συμπεριφορών και καταστάσεων του σήμερα.

Το βασικό πρόβλημα της ταινίας είναι ότι ενώ διαφημίζεται ως μια ρεαλιστική απεικόνιση των δεινοσαύρων, παίρνει αυτά τα εντυπωσιακά ζώα και τα μετατρέπει υπερβολικά σε «παιδάκια». Μπορεί αυτό να θεωρείται ότι γενικά βοηθά στην συμπάθεια του παιδικού κοινού, αλλά εδώ, γίνεται ανέπνευστα και εκτός κλίματος. Δεν μιλάς για τους απογόνους των δεινοσαύρων, τις εντυπωσιακές, σπιτικές…γαλοπούλες, αλλά για τους ίδιους τους δεινόσαυρους, που περπατούσαν και η Γη σειόταν.

Όταν η ταινία αναφέρεται σε αυτά τα μεγαλειώδη όντα, με αυτόν τον σεβασμό, είναι πραγματικά εντυπωσιακή και ίσως και λίγο τρομακτική-επιπέδου Jurassic Park-. Όταν όμως αρχίζει αυτή η ασταμάτητη αφήγηση, οι δεινόσαυροι αποχωρούν και μένει ο… Πίτσις.

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

 

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ