Απεβίωσε ο Peter O’Toole σε ηλικία 81 ετών

...

NPG P512(17); Peter O'Toole by Lewis MorleyΓράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Ένας από τους τελευταίους Χολιγουντιανούς θρύλους, ο Peter O’ Toole άφησε την τελευταία του πνοή  το απόγευμα του Σαββάτου, σε ηλικία 81 ετών και «χτυπημένος» από καρκίνο του στομάχου. O -γεννημένος στην Ιρλανδία- Βρετανός ηθοποιός, θα μείνει για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένος με την απεικόνιση του Λόρενς της Αραβίας στην ομώνυμη ταινία του 1962, ένα φιλμ που έφυγε κατά 7 χρυσά αγαλματίδια «βαρύτερο» στην τελετή των βραβείων της Ακαδημίας.

Το προηγούμενο έτος, ο 81χρονος είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του από τα κινηματογραφικά δρώμενα, έχοντας προταθεί 8 φορές για Όσκαρ-χωρίς να καταφέρει να κερδίσει κάποιο-, κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του. Ο εκπληκτικός «Λόρενς Της Αραβίας» αποτέλεσε το «όχημα» του προς την παγκόσμια αναγνώριση, και ακολούθησαν ταινίες όπως το «The Lion In Winter», το «Goodbye Mr. Chips» , το «The Stunt Man» , το «My Favourite Year», σε όλες απ’τις οποίες ήταν προτεινόμενος για Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας. Τελευταία υποψηφιότητα του, το «Venus» του 2006, μία χρονιά στην οποία ο O’Toole ήταν το φαβορί, αλλά έχασε από τον Forest Whitaker του «Last King of Scotland». Το έργο του στη βιομηχανία του κινηματογράφου, αναγνωρίστηκε με πιο επίσημο τρόπο το 2003, όπου και του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο Όσκαρ για την προσφορά του.

O θάνατος του σπουδαίου ηθοποιού, ήρθε να προστεθεί στις ήδη αρκετές «απώλειες» του κινηματογράφου φέτος, όπως ο πρόσφατος του Paul Walker, αλλά και αυτός του James Gandolfini. Σας τους προαναφερθέντες, θα ζει για πάντα μέσα από τις σκηνές που τον θαυμάσαμε.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*