Υποβρύχιο θρίλερ με τον Ed Harris και τον David Duchovny

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Τον ένα το έχουμε πλέον συνηθίσει ως σεξουαλικά εθισμένου στο τηλεοπτικό Californication. Τον άλλο τον θαυμάζουμε ως μεγάλο ηθοποιό που όμως έχει καιρό να μας χαρίσει μια εξαιρετική ερμηνεία όπως συνήθιζε σε ταινίες όπως το Apollo 13 και το Truman Show. Η συνάντηση τους και μάλιστα σε ένα υποβρύχιο θρίλερ αναμένεται τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.

Στο Phantom του Todd Robinson, o Ed Harris υποδύεται τον καπετάνιο ενός ψυχροπολεμικού σοβιετικού υποβρυχίου που υποφέρει κρυφά από κρίσεις που του αλλοιώνουν την αίσθηση της πραγματικότητας. Αναγκασμένος να αφήσει τη σύζυγο και την κόρη του, φεύγει σε μια απόρρητη αποστολή, όπου το παρελθόν τον καταδιώκει και συγκρούεται με μια άγρια ομάδα της KGB που ηγείται ο David Duchovny που θέλει να πάρει υπό τον ελέγχο της τον πυρηνικό πύραυλο του υποβρυχίου. Με την μοίρα της ανθρωπότητας στα χέρια του, ο Harris ανακαλύπτει ότι έχει επιλεγεί για την αποστολή με την ελπίδα να αποτύχει.

Παρότι δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας το σενάριο, η ταινία υπόσχεται σασπένς σε ένα (όπως πάντα συμβαίνει σ’ αυτές τις ταινίες) κλειστοφοβικό περιβάλλον χωρίς διέξοδο.Το γεγονός μάλιστα ότι η ταινία μέσω του trailer της αυτόπρομοτάρεται ως ταινία με βραβευμένους πρωταγωνιστές μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι το θρίλερ κρίνεται περισσότερο στις συγκρούσεις των πρωταγωνιστών παρά σε εξωτερικές πολεμικές απειλές. Λέτε να είναι το επόμενο Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη;

Η ταινία βγαίνει στις αμερικάνικες αίθουσες τον ερχόμενο Μάρτη.
Δείτε παρακάτω το trailer και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ