Καθηλωτικός Philip Seymour Hoffman στο «A Most Wanted Man»

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκηςle carre

Το καλοκαίρι σας είχαμε πει για το πολλά υποσχόμενο  «A Most Wanted Man». Βασισμένη σε βιβλίο του μετρ της κατασκοπείας John Le Carre, η ταινία του Anton Corbijn έχει μαζέψει ένα εκπληκτικό καστ από το οποίο ξεχωρίζει η μορφή του Philip Seymour Hoffman.

Η ιστορία του «A Most Wanted Man» αφορά έναν νεαρό άντρα με Ρωσό-Τσετσένικη καταγωγή ο οποίος φτάνει στο Βερολίνο και πέφτει στην αντίληψη των αντι-τρομοκρατικών υπηρεσιών Γερμανίας και ΗΠΑ. Εκεί μας υποδέχεται ένας μονόλογος του Hoffman που σε ανατριχιάζει με την ηρεμία και τη νηφαλιότητα του, όντας ένας άλλος Μεγάλος Αδελφός. Η ιστορία του Le Carre συνδυάζει το κατασκοπικό θρίλερ με ερωτήματα για την ελευθερία, τα προσωπικά δικαιώματα, την αλήθεια και το ψέμα, που αποτελούν κυρίαρχο προβληματισμό στα πλαίσια της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών, πατώντας αποκλειστικά στο γκρίζο που κυριαρχεί στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών. Το τρέιλερ μας δίνει αυτήν ακριβώς την αίσθηση.

Στην ταινία μαζί με τον Hoffman θα δούμε και τους  Rachel McAdams, Robin Wright, Willem Dafoe και Daniel Bruhl, ενώ η ταινία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες, αλλά θα είναι σίγουρα από τις πιο αναμενόμενες του 2014

Μετά από αίτηση του Studio το video αφαιρέθηκε

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ