Τέλος ο κινηματογράφος για τον John Carpenter;

Αινιγματικός παρουσιάστηκε ο θρύλος του ανεξάρτητου σινεμά, σε συνέντευξη του

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τη συναυλία του στη χώρα μας -αλλά και το μοναδικό αφιέρωμα που επιμεληθήκαμε εδώ στο Reel.gr– ο σπουδαίος John Carpenter αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του ανεξάρτητου horror κινηματογράφου. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να τον δούμε ξανά πίσω από τις κάμερες για πρώτη φορά μετά το 2010, αλλά σύμφωνα με τα λόγια του στο WTF Podcast, αυτό ίσως και να μη συμβεί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σκηνοθετικό του μέλλον, ο 68χρονος εμφανίστηκε αινιγματικός και θα λέγαμε πως δε μπορούμε να ψέξουμε τη λογική του. «Ίσως, θα το δούμε. Δε με νοιάζει τόσο πολύ όσο στο παρελθόν. Κοιτώ το κινηματογραφικό μου παρελθόν και είμαι χαρούμενος γι’αυτό. Είμαι μεγάλος πλέον και δεν έχω τα ίδια αποθέματα ενέργειας…», ήταν τα λόγια του Carpenter, που μοιάζει κάπως κουρασμένος και ανόρεχτος, λέξεις που δε συνάδουν με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Παρ’όλα αυτά, η έμπνευση και η δημιουργικότητα δεν έρχονται ποτέ κατά παραγγελία, και είμαστε χαρούμενοι με τη σκέψη πως ο Αμερικανός θα δημιουργήσει κάτι νέο μόνο αν νιώσει την ανάγκη να το κάνει -συνεχίζοντας παράλληλα την εξαίρετη μουσική του πορεία.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ