Ποιο Walking Dead και Breaking Bad? Επιστρέφει το Banshee

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

Το Banshee, η καλύτερη αστυνομική σειρά της χρονιάς που πέρασε θέλει μερικούς μήνες για να μας ξαναδείξει το αιματοβαμμένο της πρόσωπο. Αλλά στη Comic Con, οι δημιουργοί της σειράς μας χάρισαν ένα ακόμη μικρό teaser της 2ης σεζον για να μας θυμίσει ότι η μικρή πόλη με τα μεγάλα μυστικά δεν ησυχάζει ποτέ.

Δε το έχεις δει; Τρέξε τώρα! Υπερβάλλουμε; Σε καμία περίπτωση! Τι είναι το Banshee ρωτάς; Καλά θα σου πω. Πέρυσι το Γενάρη το CineMax κυκλοφόρησε μια σειρά, με πολύ περίεργη αφίσα, που θύμιζε κάτι από αστυνομική σειρά των ’60. Βλέποντας όμως το 1ο επεισόδιο, σε χτύπαγε τόσο γρήγορα το τι σημαίνει σύγχρονο αστυνομικό θρίλερ, που θα έλεγες στο Breaking Bad να μείνει στην αίθουσα του γυμνασίου που δίδασκε ο Cranston και να αφήσει τα μεγάλα παιδιά να παίξουν. Από την άλλη, αν και βίαιο, με κάποιες πολύ σκληρές σκηνές, δεν γίνεται γραφικό όπως κατάντησε το Walking Dead, με τους «περιπατητές» να έχουν γίνει μπειμπι σίτερ. Όμως, ακόμη και οι βίαιες σκηνές στο Banshee υπηρετούν την κορύφωση της ιστορίας και των συναισθηματικών συγκρούσεων των ηρώων.

Με δυο λόγια, το Banshee είναι η ιστορία ενός πρώην κατάδικου, του Lucas Hood, που παίρνει την θέση και την ταυτότητα του σερίφη της μικρής πόλης του Banshee, για να βρει την γυναίκα για την οποία πήγε φυλακή. Εκεί κάπου θα γνωρίσουμε έναν από τους καλύτερους κακούς της σύγχρονης τηλεόρασης, τον Kai Proctor, πρώην Αμις, νυν μεγαλοκακοποιο με κρεοπωλείο. Ο λόγος του θεού σε κάνει κρέας! Στη σειρά εμφανίζεται μέχρι και ο Χρήστος Βασιλόπουλος ως πρωτοπαλίκαρο του Ουκρανού (άλλη ιστορία αυτός). Και δε τολμώ καν να πω κουβέντα για τις γυναίκες της σειράς. Για αυτό σου λέω, αν δεν την έχεις δει καθόλου δες εδώ το τρέιλερ της 1ης σεζόν. Αλλά αν την έχει δει, πάρε μια δόση της 2ης σεζόν, μέχρι το 2014. Small town, Big Secrets…

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ