«Θετικές Ιστορίες» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

...

Από αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ως και τη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Πειραιώς 206 στον Ταύρο, θα ξεκινήσει μια σειρά εκδηλώσεων με προβολές ταινιών και άλλες παράλληλες δράσεις, με κορύφωση την ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει την προβολή της ταινίας «Θετικές Ιστορίες» την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή ταινία που αποτελείται από 6 ιστορίες (ταινίες) μικρού μήκους με κοινή θεματική τον ιό HIV στην οποία ένας βενζινοπώλης, ένας μοναχικός νέος, μια νεαρή κοπέλα, ένα gay ζευγάρι, μια έγκυος και ένας γιατρός, γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους, έχουν έναν κοινό γνώριμο, που τους συνδέει με μοιραίο τρόπο. Πέντε σκηνοθέτες σε μία σύνθεση ιστοριών με αλήθειες και ψέματα για το AIDS,  θέτουν προβληματισμούς και ανοίγουν διάλογο γύρω από την ασθένεια του αιώνα μας.

Η ταινία συμμετείχε στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο London Greek Festival 2011 και στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας, στο οποίο και απέσπασε «Ειδική διάκριση για την πρωτότυπη καταγραφή ενός ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος». Το εισιτήριο θα κοστίζει €5. Δες το τρέιλερ παράτω.

Επίσης πριν από την ταινία θα προβάλλεται και η ταινία μικρού μήκους του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη «Οι Άντρες Δεν Κλαίνε».

Τέλος στο Video Room του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, καθημερινά και για ολόκληρη την εβδομάδα 25.11 – 1.12.2011, θα προβάλλονται από τις 18:30 το απόγευμα και ολόκληρες οι συνεντεύξεις της ταινίας «Θετικές Ιστορίες» με αντικείμενο τον ιό H.I.V. Η είσοδος γι’ αυτό θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μπεις στο site του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη και στο Τ-Short.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ