Πρακτοράτζα – Grimsby (2016)

Ξαναζεσταμένο φαγητό με απώτερο σκοπό μόνο το σοκ

 ★½☆☆☆ 

Σκηνοθεσία: Louis Letterier
Σενάριο: Sacha Baron Cohen, Phil Johnston, Peter Baynham
Πρωταγωνιστούν: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Isla Fisher, Penelope Cruz
Διάρκεια: 83’
Χώρα: ΗΠΑ/Ηνωμένο Βασίλειο
Διανομή: Feelgood Entertainment

image001Η νέα ταινία του Sacha Baron Cohen είναι μια (ο Θεός να την κάνει) κατασκοπική κωμωδία με το γνωστό σάπιο χιούμορ του SBC αλλά χωρίς σενάριο της προκοπής (το έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Peter Baynham και τον Phil Johnston – μυστήριο το τι έκαναν αυτοί οι τρεις άνθρωποι όταν θεωρητικά δούλευαν το σενάριο αυτό).

Ο Cohen υποδύεται τον Norman «Nobby» Butcher, έναν μπυροκοιλιά ποδοσφαιρόφιλο κλώνο του Liam Gallagher (όσον αφορά τουλάχιστον τα μαλλιά και τα μυαλά), που φοράει κάλτσα με σανδάλια και έχει ονομάσει τα παιδιά του Skeletor, Gangnam Style και Django Unchained. Αυτός λοιπόν, είναι ο αδερφός του Sebastian (Mark Strong), ενός μυστικού πράκτορα (τύπου Bond) ατσαλάκωτου και αψεγάδιαστου, με τον οποίο επανενώνονται μετά απο 28 χρόνια και ΦΥΣΙΚΑ γίνεται το έλα να δεις και ο κακός χαμός.

Not my cup of tea. Ενώ τον «Borat» τον είχα ευχαριστηθεί όταν τον είδα, στα υπόλοιπα άρχισα να κουράζομαι. Ξαναζεσταμένο φαγητό με απώτερο σκοπό μόνο το σοκ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως μάζεψε τόσους γνωστούς ηθοποιούς να παίξουν σε αυτό το πράγμα. Και το λέω πράγμα, γιατί η υπόθεση όπως είπα είναι τόσο απλοϊκή που περιγράφεται σε μια σειρά λέξεων και τα αστεία του είναι τόσο χοντροκομμένα που γελάς πολλές φορές από αμηχανία.

Φυσικά, δεν είναι μια ταινία που απευθύνεται σε όλους, αλλά και ποια από αυτές που έχει βγάλει ο SBC ήταν mainstream;

Χρήστος Σφιάτκος

Παιδί του lifestyle και του κινηματογράφου, ο Χρήστος περνάει τις μέρες και τις νύχτες του στην πόλη διαβάζοντας άπειρα ξένα περιοδικά (καθώς τα ελληνικά έχουν κλείσει), βλέποντας ταινίες, τουιτάροντας και κάνοντας (συνήθως) μεταμεσονύχτιους περιπάτους με τον σκύλο του στα σοκάκια και τα πάρκα των βορείων προαστίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ