Πράσινο φως από το Eurimages για δυο ελληνικές συμπαραγωγές

«Ο γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου και το «Χρόνια Πολλά» του Χρίστου Γεωργίου

Πολύ καλά τα νέα για δυο νέες, ελληνικές συμπαραγωγές οι οποίες εξασφάλισαν το ποσό των 300.000 ευρώ-150.000 έκαστη-, στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα.

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τις 9, έως και τις 12 Μαρτίου, ο κ. Αλέξης Γρίβας, Πρόεδρος του Δ. Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και εκπρόσωπός του στο Eurimages, παρουσίασε τα σχέδια δυο νέων, ελληνικών συμπαραγωγών: της ταινίας της Ελίνας Ψύκου, «Ο γιος της Σοφίας» και του καινούργιου εγχειρήματος του Χρίστου Γεωργίου, «Χρόνια Πολλά».

Η δεύτερη ταινία της Ελίνας Ψύκου (η οποία το 2013 είχε ντεμπουτάρει σκηνοθετικά, με το πολύ καλό, «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά»), αποτελεί μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Βουλγαρίας, σε παραγωγή Γιώργου Καρναβά (Ελλάδα), KinoElektron (Γαλλία) και The Shouvkov brothers (Βουλγαρία).

Η ιστορία τοποθετείται στο 2004, την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων.  Ο μικρός Μίσα έρχεται από την Ρωσία προκειμένου να ζήσει με την μητέρα του Σοφία, όταν όμως συνειδητοποιεί πως η μητέρα του είναι παντρεμένη με τον Νίκο, έναν ηλικιωμένο άνδρα τον οποίο προσέχει, ο Μίσα το σκάει από το σπίτι.  Καθώς ο μικρός έρχεται αντιμέτωπος με τον σκληρό, «έξω» κόσμο, αποφασίζει να γυρίσει πίσω, εκεί όπου η ηρεμία των πρώτων ημερών, πρόκεται σύντομα να αλλάξει.

Η ανάπτυξη του σεναρίου του «Ο γιος της Σοφίας», έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα MEDIA και το ΕΚΚ, με τα γυρίσματα να αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι.  Η ταινία θα διανεμηθεί στην χώρα μας, από την Feelgood Entertainment.

Ο σκηνοθέτης Χρίστος Γεωργίου

Ο σκηνοθέτης Χρίστος Γεωργίου

Η ταινία του Χρίστου Γεωργίου, «Χρόνια Πολλά» είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Κύπρου, Γερμανίας και Γαλλίας, με παραγωγούς τους Χρίστο Γεωργίου (Ελλάδα), Lychnari Productions (Κύπρος), Twenty Twenty Vision – Θανάση Καραθάνο (Γερμανία) και την Manny Films (Γαλλία).

Η υπόθεση της ταινίας θέλει την 14χρονη Μαργαρίτα να ντρέπεται για τον πατέρα της Γιώργο, ο οποίος είναι ματατζής.  Όταν μια μέρα ο Γιώργος δει την κόρη του μέσα στον αναβρασμό και τα δακρυγόνα των κινητοποιήσεων, θα αποφασίσει με την γυναίκα του, πως η καλύτερη λύση είναι να μεταβεί στο εξοχικό μαζί με την κόρη του, σε μια τελευταία προσπάθεια να σώσει ότι μπορεί από την σχέση τους.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν επίσης μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η ταινία χρηματοδοτείται από το ΕΚΚ.

Και οι δυο προτάσεις συμμετείχαν στο 11ο Berlinale Co-Production Market του 2014, μια από τις πιο σημαντικές αγορές στον χώρο των συμπαραγωγών, ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί και από το διμερές ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ