Πρεμιέρα για το επικό “Song of the Lonely Mountain” του Χόμπιτ

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Τη μελωδία που πρωτοακούστηκε στο πρώτο trailer του “The Hobbit: An Unexpected Journey” από τους νάνους και σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο το θυμάστε; Μάταια ψάχναμε να βρούμε ολόκληρο το κομμάτι με την υποβλητική μουσική και τους επικούς στίχους που μας είχε κολλήσει και ακούγαμε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που είχαμε ξανά και ξανά. Τώρα λοιπόν έχουμε και την επίσημη πρεμιέρα του, σε μια έκδοση που με μια πρώτη ματιά θα δυσκολευτούμε να αναγνωρίσουμε.

Το τραγούδι του Neil Finn “Song of the Lonely Mountain” μας μεταφέρει αρκετά πίσω. Mε folk στοιχεία που θυμίζουν άλλοτε Jethro Tull και άλλοτε μπαλάντα των Blind Guardian, η μελωδία χτίζεται σταδιακά και μεταφέρει το feeling που υποδεικνύει ο Jackson και η ομάδα του, βάζοντάς το συνθέτη να νιώσει και να σκεφτεί σα νάνος. “Το τραγούδι αναπτύχθηκε μέσα από ένα σκοτεινό και μυστηριώδες θέμα που τραγουδάνε οι νάνοι στην αρχή της ταινίας” λέει ο Finn σε συνέντευξή του στο Rolling Stone. “Μετά από μερικές μέρες υπόγειας εξόρυξης (στην πραγματικότητα, στο γραφείο του Peter) προέκυψε το τραγούδι και στη συνέχεια ετοιμάστηκε για ηχογράφηση με τους γιους μου Elroy και Liam. Ο Dave Fridmann ήρθε στο τέλος με ένα γενναίο μιξάρισμα. Φάνηκε να ανταποκρίνεται μια χαρά στις απαιτήσεις μου για ‘περισσότερο αμόνι’! Η ποπ μουσική χρειάζεται περισσότερο αμόνι!

Πραγματικά ο Finn δείχνει να πιάνει το συναίσθημα, ντύνοντας τη στηριγμένη σε κλασική κιθάρα μελωδία του, με διάφορους μεταλλικούς και όχι μόνο υπόκωφους ήχους, βγαλμένους από την ιστορία, την ιδιοσυγκρασία και την προέλευση των νάνων. Το τραγούδι του Μοναχικού Βουνού προορίζεται για τους τίτλους τέλους της ταινίας, η οποία να θυμίσουμε για μία ακόμα φορά πως στις ελληνικές αίθουσες βγαίνει σε ένα μήνα ακριβώς, ενώ το soundtrack αναμένεται να κυκλοφορήσει δυο μέρες νωρίτερα, στις 11 Δεκεμβρίου! Λίγη υπομονή ακόμη… Ως τότε απολαύστε το εθιστικό αυτό τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ