Το πρίκουελ του Aladdin θα βασίζεται στην ιστορία του Τζίνι

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ταινία με ηθοποιούς και όχι κινούμενο σχέδιο όπως η ταινία του 1992

Η ταινία πρίκουελ για την κλασσική πλέον ταινία κινουμένων σχεδίων του 1992 που ετοιμάζει η Disney, θα εξιστορεί τον τρόπο που ο χαρακτήρας που υποδύθηκε φωνητικά ο Robin Williams, φυλακίστηκε στο λυχνάρι.

Το τίτλος της ταινίας που βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο παραγωγής θα είναι Genies και θα εξετάζει την ιστορία πίσω από τα μαγικά πνεύματα στην αραβική μυθολογία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ταινία με ηθοποιούς και όχι κινούμενο σχέδιο όπως η ταινία του 1992.

Το Aladdin βασίζεται στην μικρή ιστορία «Ο Aladdin και το μαγικό λυχνάρι» από την συλλογή Χίλιες Και Μια Νύχτες και ήταν μεγάλη επιτυχία για την Disney αφού θεωρείται μέρος της καλλιτεχνικής αναγέννησης της εταιρίας στα τέλη του 20ου αιώνα.

Εκτός από το Genies, η Disney ετοιμάζει αρκετές ακόμα ταινίες με ηθοποιούς που θα βασίζονται σε επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως το Mulan, το Pinocchio και το Πεντάμορφη και το Τέρας με πρωταγωνίστρια την Emma Watson στο ρόλο της πεντάμορφης φυσικά.

Με αυτό τον τρόπο η Disney συνεχίζει την εξαιρετικά κερδοφόρα πορεία μετατροπής των κλασσικών της ταινιών σε πρώτης τάξεως μπλοκμπάστερ, όπως έχει κάνει με την Αλίκη στη Χώρα Των Θαυμάτων του Tim Burton, τη Maleficent με την Angelina Jolie και την πρόσφατη Cinderella του Kenneth Branagh.

Το σενάριο για το Genies θα γράψουν οι σεναριογράφοι του ριμέικ του Παρασκευή και 13, Damian Shannon και Mark Swift αλλά η ταινία βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο για να μιλήσουμε για σκηνοθέτη και πρωταγωνιστικό καστ.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ