Φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Prometheus»

...

Το περιοδικό Entertainment Weekly πρόκειται να φιιλοξενήσει στις σελίδες του επόμενου τεύχους του τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από την νέα sci-fi ταινία του Ριντλεϊ Σκοτ, «Prometheus». Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μερικές από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που σκηνοθετήθηκαν ποτέ, ο Σκοτ επιστρέφει για μια ακόμη φορά στα παλιά του λημέρια, με το release της ταινίας να έχει προγραμματιστεί ήδη για τις 8 Ιουνίου 2012.

Έπειτα από το φρικιαστικό «Alien» του 1979 που δημιούργησε ολόκληρη σχολή πάνω στον διαστημικό τρόμο και έκανε την Σιγκόρνι Γουίβερ καλτ φυσιογνωμία εν μια νυκτί, και μετά από το φουτουριστικό «Blade Runner» του 1982 με το οποίο πήγε το είδος της φαντασίας ένα βήμα πιο πέρα, προσθέτοντας νουάρ πινελιές και αισθητική, ήταν τελικά θέμα χρόνου μέχρι ο Σκοτ να κάνει την επόμενη κίνησή του και να επικεντρωθεί για ακόμη φορά στο είδος που τον καθιέρωσε.

Στο «Prometheus» μια ομάδα εξερευνητών (με το διαστημόπολοιό τους να ονομάζεται Prometheus) ανακαλύπτει ένα στοιχείο που έχει να κάνει με την προέλευση του ανθρώπινου είδους στη Γη. Η περιπέτειά τους θα τους οδηγήσει σε ένα ταξίδι στις πιο σκοτεινές γωνιές του σύμπαντος, οπού εκεί θα κληθούν να δώσουν μια σκληρή μάχη για την τελική σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

Στο εντυπωσιακό cast που κατάφερε να συγκεντρώσει ο Σκοτ συναντάμε μεταξύ άλλων την Σαρλίζ Θέρον, τον Μάϊκλ Φασμπέντερ σε ρόλο… ανδροειδούς, την Νοομί Ραπάς που την θυμάστε από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σουηδική τριλογία «The Girl With the Dragon Tattoo», καθώς και τον συνήθη ύποπτο Γκάϊ Πιρς.

Αν και πολλοί κάνουν λόγο για ένα άτυπο prequel του Alien, εντούτοις οι δηλώσεις των συντελεστών μάλλον μας έχουν μπερδέψει λίγο, καθώς από την μια πλευρά η Θέρον δηλώνει οτι θα ήταν καλύτερο το κοινό να μην περιμένει ομοιότητες με τις παλιές επιτυχίες του Σκοτ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Φασμπέντερ περιορίζεται στο να πει οτι τα τέρατα ίσως και να θυμήσουν στους θεατές κάποιους «παλιούς γνωστούς».

Υπομονή λοιπόν μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του τρέιλερ το οποίο ευελπιστούμε να μας δώσει μερικές παραπάνω απαντήσεις σχετικά με το πολυαναμενόμενο, νέο εγχείρημα του Ριντλεϊ Σκότ.

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ