Κερδίστε πέντε μονές προσκλήσεις για την ταινία Ένας Αμερικάνος Φίλος

Το αριστούργημα του Βιμ Βεντερς στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Μια από τις καλύτερες ταινίες του Βέντερς και σίγουρα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παράδειγματα του νεότερου, γερμανικού κινηματογράφου (βαθιά επηρεασμένου από το αμερικάνικο σινεμά, όπως ακριβώς και η φιλμογραφία του Γερμανού δημιουργού, στο σύνολό της), το «Ένας Αμερικάνος Φίλος» έρχεται στο Λαϊς για μια εβδομάδα, κρατώντας μας την καλύτερη συντροφιά, μαζί με τις προβολές του σπανιότερου φιλμ του Βέντερς, «Η Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από το Πέναλτι».

Dennis Hopper και Bruno Ganz σε ρεσιτάλ ερμηνειών, με τον πρώτο να υποδύεται έναν άνδρα που λαμβάνει την εντολή να σκοτώσει και τον δεύτερο έναν, σύμφωνα με τις φήμες, τερματικά άρρωστο κορνιζοποιό που αποφασίζει να φέρει εις πέρας την δολοφονική εντολή, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει οικονομικά το μέλλον της οικογένειάς του.

Υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα του 1977, η ταινία χαιρετίστηκε ως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της γραφής του Βέντερς, με σαφείς επιρροές από το σινεμά «του δρόμου» και την εικονοποιία του αμερικάνικου ονείρου.

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Reel σας δίνουν την ευκαιρία να διεκδικήσετε 5 μονές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας Ένας Αμερικάνος Φίλος, την Τρίτη 2 Αυγούστου στον θερινό κινηματογράφο Λαϊς, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Αθήνα 104 35), στις 23:10. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να στείλετε ένα e-mail στο contact@reel.gr με τη ένδειξη «Διαγωνισμός – Ένας Αμερικάνος Φίλος» και το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα το βράδυ της Δευτέρας 1 Αυγούστου.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε την κριτική μας για την ταινία

TheAmericanFriendKURIA14370379587

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ